MojAndroid

Spoločnosť Canonical pred nejakým časom začala svoju kampaň na podporu projektu Ubuntu Edge na portáli Indiegogo. Cieľová čiastka, ktorú sa pokúsili vyzbierať bola ale príliš vysoká a do dnešného dňa sa im ju nepodarilo naplniť. Spoločnosti sa za 30 dní podarilo získať takmer 13 miliónov amerických dolárov, čo je pri davovo financovaných projektoch rekordne vysoká suma. Do naplnenia ich vízie však stále chýbalo takmer 20 miliónov.

Náš tip
Ubuntu Edge: Smartfón a počítač v jednom

Ubuntu-Edge-550x476

O Ubuntu Edge sa dá hovoriť aj ako o vysnívanom smartfóne. Ponúknuť mal rýchly štvorjadrový procesor, 4 GB operačnej pamäte RAM, či vnútornú pamäť s kapacitou 128 GB. Displej mal dosahovať veľkosť 4,5-palcova a HD rozlíšenie 1280 x 720 pixelov, chránený mal byť odolným zafírovým sklom. Z ďalšej výbavy spomenieme 8-megapixelový fotoaparát, prednú 2Mpix kameru, či prítomnosť Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4, NFC, GPS, akcelerometra, gyroskopu, proximity senzora, kompasu a barometra. Čim mal byť Edge ale skutočne výnimočný je jeho softvérová výbava. Smartfón bol vytvorený tak, aby po pripojení k dokovacej stanici ponúkol plnohodnotný systém Ubuntu. Pri normálnom chode mal ponúknuť na výber dva operačné systémy – Android a Ubuntu pre smarfóny.

Ak ste sa na Ubuntu Edge tešili, tak nemusíte ešte vešať hlavy. Canonical bude aj naďalej pokračovať vo vývoji a v snahe získať finančné prostriedky na jeho výrobu. Už teraz údajne spoločnosť oslovila minimálne jedná veľká firma. Ako sa bude situácia okolo Ubuntu Edge vyvíjať budeme pozorne sledovať a o novinkách samozrejme informovať.

Zdroj: androidpolice

22.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+