MojAndroid

Google dnes rozšíril rodinu svojich Chromebookov o nové zariadenie z dielne populárneho výrobcu HP. Nový HP Chromebook 11 je dostupný v predaji už dnes za cenu na úrovni $279 a kúpiť ho môžete cez internetové obchody po celom svete, najbližšie však vo Veľkej Británii. Dostupný je tiež v Obchode Play.

hp-chromebook-1

HP Chromebook 11 ponúka 11-palcový IPS displej s HD rozlíšením 1366×768 pixlov a svietivosťou 300 nitov. Z hardvérovej výbavy spomenieme 2 GB RAM, procesor Samsung Exynos 5250, či batériu, ktorá na jedno nabitie vydrží až 6 hodín. Dostupná je tiež 16 GB vnútorná pamäť a 100 GB úložisko v cloude Google Drive. Hmotnosť tohto zariadenia predstavuje iba 1,04 kg, čo ho priam predurčuje na denodenné nosenie do práce či školy. Nízku hmotnosť si HP Chromebook udržal najmä vďaka plastovému telu s magnéziovým šasi. Chromebook 11 sa nabíja netypicky, pomocou microUSB nabíjačky. Rovnakou nabíjačkou si tak nabijete smarfón, tablet aj notebook. Šikovné.

http://youtu.be/gOyIA8EK2R0

Operačným systémom je Chrome OS, čo je vlastne špeciálna verzia prehliadača Google Chrome. Chromebooky ako také sú určené len používateľom, ktorí majú neobmedzený prístup k internetu kdekoľvek sa nachádzajú, čo je zrejme aj dôvod, prečo sa predáva len v zahraničí, kde sú dátové paušály u operátorov na úplne inej úrovni ako na Slovensku. Pokiaľ ho však chcete využívať ako pracovný nástroj v práci alebo doma, s Wi-Fi pripojením nebudete mať žiadny problém. Ďalšie detaily o HP Chromebook 11 nájdete na oficiálnom blogu spoločnosti Google.

8.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+