MojAndroid

Rodičia sa boja o svoje malé deti neustále, či už sú v škole, na prechádzke, výlete alebo kdekoľvek mimo dohľad matky a otca. Moderné technológie však ponúkajú riešenia aj v tejto oblasti a medzi tie najnovšie patrí implantácia miniatúrneho čipu do krku, ktorý umožňuje sledovať polohu detí pomocou GPS. Samozrejme, je to len vtip, hoci takéto riešenie by bolo pravdepodobne ideálne, no veľmi neetické. Žarty však odložme bokom a poďme si predstaviť nové inteligentné hodinky FiLIP, ktoré sú určené práve na sledovanie detí rodičmi.

filip inteligentne hodinky sledovanie deti

Inteligentné hodinky sú aktuálnym trendom a mnoho výrobcov sa snaží priniesť inováciu v tomto smere, pričom hľadajú sa aj rôzne iné využitia. Hodinky Filip sú výsledkom práce odborníkov na lokalizáciu a kombinujú tri osvedčené technológie – asistované GPS, hlasovú a dátovú komunikáciu cez GSM (vrátanie určovania polohy pomocou BTS) a triangulácia pomocou Wi-Fi. To umožňuje veľmi presnú lokalizáciu a to všetko v jednoduchom a farebnom prevedení hodiniek pre deti.

Rodičia môžu s hodinkami komunikovať prostredníctvom Android, či iOS aplikácie na svojom mobilnom zariadení. Môžu prednastaviť bezpečnostné zóny, pričom hodinky odošlú notifikáciu rodičom buď v prípade, keď vstúpia do zóny alebo ju opustia. Vybavené sú aj tlačidlom, ktoré aktivuje pohotovostný systém. Tento odošle v prípade núdze SMS správu 5 preddefinovaným číslam, začne nahrávať okolitý zvuk a začne vytáčať jednotlivé čísla. S hodinkami je samozrejme možné posielať SMS, vykonávať telefónne hovory, no zatiaľ len v sieti amerického operátora AT&T.

filip inteligentne hodinky sledovanie deti

Hodinky ponúkajú zaujímavý koncept zariadenia, ktoré zvyšuje bezpečnosť detí vo veľkej miere. Môžno sa mnohým, vrátane mňa zdá neustále sledovanie detí bizarné, no najväčší prínos vidím v pohotovostnom tlačidle, ktoré ihneď informuje rodičov, že niečo nie je v poriadku. Majú využitie, aj ak sa dieťa stratí alebo v prípade, že má určité zdravotné problémy, kvôli ktorým potrebuje neustály dozor. Cena ani dostupnosť zatiaľ neboli zverejnené.

Zdroj: androidcommunity, slashgear      domovská stránka: myfilip.com

8.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+