MojAndroid

Na Kickstarteri sa objavilo veľa projektov, z ktorých niektoré boli úspešné iné zas nie. Svoj úspech však slávi príslušenstvo pre Android zariadenia s názvom Pressy, ktoré získalo dostatok financií už v priebehu prvého dňa. Ide o špeciálne upravený 3,5 mm audio jack, ktorý funguje ako programovateľné fyzické tlačidlo pre váš smartfón alebo tablet.

Pressy vám teda umožní vykonať rôzne akcie s vášim zariadením a to len pomocou stláčania tohto miniatúrneho tlačidla. Pomocou rôznych vzorov stláčania je možné rýchlo a jednoducho vykonať základné operácie, ako napríklad zapnúť alebo vypnúť baterku, WiFi, Bluetooth, ovládať prehrávanie hudby, či zmeniť niektoré ďalšie nastavenia. Jedným stlačením sa môže napríklad zapnúť WiFi, dvojitým ťuknutím sa spustí zvolená aplikácia a dlhým podržaním sa ukončia všetky spustené aplikácie.

pressy23

To bolo len niekoľko príkladov, ako sa dá Pressy využiť. Autori projektu vytvorili aj aplikáciu, ktorá umožní nastaviť Pressy presne podľa vašich predstáv a nie je obmedzená len na vyššie menované príklady a v podstate by mala umožniť  s vašim smartfónom vykonať takmer akúkoľvek operáciu. Navyše, pridať kompatibilitu tlačidla s aplikáciami tretích strán je veľmi jednoduché. Neexistuje totižto žiadne špeciálne SDK, ale stačí len nasledovať pokyny a návod samotných autorov projektu. Bonusom je, že Pressy je možné použiť ako miniatúrne kapacitné pero pre dotykové displeje.

pressy-actions-640x489

Koľko to stojí? Za základný model Pressy zaplatíte 17$. Ak si priplatíte 3 doláre, budete mať na výber aj z troch farebných variantov – červenou, bielou a modrou. V cene 20 dolárov môžete pri výbere čiernej farby získať navyše aj kľúčenku. Na 25$ vás vyjde farebný Pressy spolu s kľúčenkou v rovnakej farbe. Viac ponúk nájdete na Kickstarteri.

pressy1

30.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+