MojAndroid

Zaujímavým kusom príslušenstva, ktoré by malo byť v dohľadnej dobe dostupné pre smartfóny, je dvojica vymeniteľných objektívov Sony ExpressOn DSC-QX10 a Sony ExpressOn DSC-QX100. V tomto prípade by sa však skôr hodil prívlastok „pripojiteľný“, keďže sa jedná o zariadenia, ktoré sa dajú magneticky pripnúť a používať na smartfónoch s operačným systémom Android a iOS.

Sony-ExpressOn objektív 3

Vďaka portálu SonyAlphaRumors je už známa aj cena drahšej verzie DSC-QX100, ktorá by mala činiť 450 dolárov. V prepočte to znamená približne 338 eur, pri takýchto výrobkoch však treba pravdepodobnejšie rátať s ekvivalentnou sumou aj v eurách.

Objektív Sony DSC-QX100 je relatívne samostatným zariadením a disponuje procesorom Bionz, 20.2 CMOS čipom s clonou f/1.8 a 3,6 násobným optickým zoomom. To zodpovedá napríklad hodnotám, ktoré má fotoaparát Sony DSC-RX100MII, ktorý stojí približne 750 dolárov.

Sony-ExpressOn objektív 1 Sony-ExpressOn objektív 2

Objektív sa so smartfónom spáruje automaticky cez NFC, ak ho daný smartfón nemá, existuje aj možnosť manuálneho pripojenia. Objektív má dokonca aj slot na microSD kartu.

Zdroj: phonearena.com

28.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+