MojAndroid

Keď spoločnosť Motorola oznámila, že okrem operátorov a predajcov sa bude nový model Moto X predávať aj prostredníctvom obchodu Google Play, mnohí ľudia očakávali, že pôjde o tzv. Google Play Edition, teda verziu s „čistým“, neupraveným Androidom. To by zároveň znamenalo obrovskú výhodu prakticky okamžitých aktualizácií zároveň s telefónmi a tabletmi Nexus.

Motorola Moto X 1

Zdá sa však, že až také ružové to nebude. Ako uviedol na Twitteri Leo Laporte, americký odborník na technológie, médiá a tiež autor viacerých kníh s počítačovou tematikou, Motorola Moto X sa síce bude predávať aj v obchode Google Play, pôjde však o rovnakú verziu, aká bude dostupná u predajcov a operátorov. To znamená, že v nej nebude „čistý“ Android, ale jeho mierne upravená verzia s rozhraním od Motoroly. Túto informáciu mal Laportemu poskytnúť Guy Kawasaki, ďalší známy americký odborník a obchodný poradca, ktorý pôsobil aj v spoločnosti Apple a momentálne pracuje ako poradca v spoločnosti Motorola.

Ak sa táto správa ukáže ako pravdivá, zrejme to sklame mnohých používateľov, ktorí očakávali telefón priamo od Google s čistým Androidom. Netreba však hneď vešať hlavu, Android v Moto X by mal byť Motorolou upravený len minimálne a na prvý pohľad bude veľmi podobný čistému Androidu. Táto skutočnosť a fakt že Motorola je vlastne súčasťou Google by mali zaručovať, že aktualizácie bude nový smartfón aj tak dostávať veľmi rýchlo. No a pre tých, ktorým takéto uspokojenie nestačí, by mohol byť náplasťou nový Nexus, ktorý má údajne vyrobiť Motorola a bude dostupný v štvrtom kvartáli 2013.

Náš tip
Motorola vyrobí ďalší Nexus smartfón [Dohady]

Zdroj: phandroid.com

13.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+