MojAndroid

To, že nový smartfón Motorola Moto X ponúka RGBC kameru s rozlíšením 10,5 Mpix a natívnym pomerom strán 16:9 ste sa dozvedeli už v našom článku včera. Dnes vám prinášame nové správy hovoriace o tom, že Motorola Moto X ponúka nový typ kamery OmniVision, ktorá prináša niekoľko noviniek a vylepšení oproti kamerám v ostatných smartfónoch.

OmniVision-reveals-details-about-the-Motorola-Moto-X-camera

Kamera OmniVision OV10820 je najnovším fotografickým čipom, ktorý vo svojom zariadení Moto X použila Motorola. Súčasťou tohto fotoaparátu je aj fotografický procesor OV660, ktorý zbiera RGBC informáciu zo senzora a pomocou výstupného štandardu RGB Bayer vytvorí digitálny obraz snímky. Samotný senzor má veľkosť 1/2.6-palca a jeho 1.4-mikrónové BSI pixely sa starajú o to, že fotoaparát dokáže zachytiť väčšie množstvo svetla. Hlbšie skúmanie vlastností senzora naznačuje, že je schopný nahrávať 4K2K video v rozlíšení 3840 x 2160 pixlov pri snímkovaní 30 FPS. Fotoaparát v Motorole Moto X však dokáže nahrávať video “iba” vo FullHD rozlíšení, čo znamená, že nevyužíva naplno svoj potenciál. Takýto typ senzora a fotografického procesora vidíme v mobilných zariadeniach po prvýkrát a veríme, že nie posledný. Uvidíme, aké zariadenie najbližšie ponúkne podobný fotoaparát a či výrobca umožní posunúť štandard v nahrávaní vysokokvalitného videa ešte vyššie.

Náš tip
Motorola Moto X: Prvý smartfón vyrobený Googlom

Zdroj: PhoneArena

2.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+