MojAndroid

Spoločnosť TeamViewer je známa najmä vďaka svojmu softvéru pre vzdialenú správu počítačov alebo notebookov a to aj zo zariadení s operačným systémom Android. Dnešná novinka však prináša aj ovládanie opačným smerom, resp. nástroj na vzdialenú správu Android smartfónov a tabletov. Na Google Play ju nájdete pod názvom TeamViewer QuickSupport.

unnamed (8)

Najnovšia aplikácia umožňuje vzdialené pripojenie sa na zariadenia iPhone a Android priamo z počítača s OS Windows alebo Mac OS X. Stačí mať nainštalovanú aplikáciu TeamViewer QuickSupport na zariadení, ktoré chcete spravovať a už vám nič nebráni v ceste. Aplikácia môže byť výborným pomocníkom pre menej skúsených používateľov, ktorí potrebujú so svojim smartfónom či tabletom pomôcť. Z PC je tak možné s druhou stranou komunikovať prostredníctvom chatu a tiež sledovať základné údaje o využitá procesora, RAM, kapacity batérie a ukladacieho priestoru. Na úvodnej obrazovke nájdete tiež informácie o zariadení, ako IMEI, verziu OS, model zariadenia a tiež o tom, či je zapnuté WiFi alebo Bluetooth.

teamviewer

Z počítača sa dajú vytvárať aj screenshoty (len po interakcii používateľa na druhej strane), odinštalovať aplikácie, sledovať systémové procesy, nastaviť pripojenie WiFi, či sledovať systémový denník.

team2 team

Na pripojenie k vzdialenému zariadeniu potrebujete súhlas jeho majiteľa a poznať musíte aj jeho ID. Samozrejmosťou je nutnosť inštalácie desktopovej verzie softvéru TeamViewer, ktorá je podobne ako TeamViewer QuickSupport dostupná zadarmo. Novú aplikáciu si môžete stiahnuť z Google Play.

Verzia: 13.1.8602
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 13.1.8602
Aktuálna cena: Zdarma

12.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+