MojAndroid

Aplikácií, ktoré pomáhajú používateľom mobilných zariadení s Androidom pri cvičení nájdeme v obchode Google Play množstvo, no appka Scientific 7 Minute Workout je postavená na úplne odlišnom prístupe k cvičeniu. Pretože mnoho ľudí si nenájde čas navštevovať fitnes centrá a splniť tak odporúčané postupy, vedci prišli s intenzívnym 7 minútovým tréningom, podľa ktorého bola založená aj táto aplikácia. Vedeckí pracovníci na univerzite McMaster v Hamiltone a iných inštitúciach tvrdia, že niekoľko minútový intenzívny tréning produkuje molekulárne zmeny vo vašich svaloch, ktoré sú porovnateľné s niekoľko hodinovým behom alebo bicyklovaním.

Scientific 7 Minute Workout

Ako sme už naznačili, aplikácia využíva tzv. vysoko intenzívny kruhový tréning (HICT) iba za pomoci vlastnej telesnej hmotnosti. Tento prístup kombinuje aeróbne a silové cvičenia, ktoré trvajú približne 7 minút (presne je to 6 minút 55 sekúnd, teda 12 30-sekundových cvičení a 11 prestávok po 5 sekúnd). Používatelia môžu samozrejme opakovať  toto cvičenie niekoľkokrát za sebou v závislosti od toho, koľko majú voľného času. Výhodou programu je, že môže byť vykonané všade, nakoľko je využitá iba vlastná hmotnosť. Pretože je obtiažne sledovať 30 sekundové intervaly cvičenia a 5 sekundové intervaly prestávky, aplikácia má v tomto smere najväčší prínos.

Scientific 7 Minute Workout Scientific 7 Minute Workout Scientific 7 Minute Workout

Samotná aplikácia je veľmi jednoduchá a prakticky sa jedná len o odpočítavanie času a zobrazovanie cviku, ktorý máte vykonať. Pro verzia aplikácie, ktorá je dostupná za 0,79 € a pridáva hlasové komentáre a denník cvičenia. Ak sa rozhodnete vyskúšať aplikáciu Scientific 7 Minute Workout, stačí kliknúť na nižšie uvedený widget, ktorý vás zavedie do obchodu Google Play. Článok o účinkoch a informáciach o tomto cvičení nájdete tu alebo priamo v aplikácii.

11.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+