MojAndroid

Ak nazrieme trocha do minulosti, zistíme, že mobilné zariadenia prešli veľmi rýchlym vývojom. Od masívnych prístrojov a málo využiteľných zariadení sme prešli k extrémne rýchlym a tenkým smartfónom, tabletom alebo nositeľnej elektronike, akými sú okuliare Google Glass. Je tažké povedať, kam smeruje tento vývoj a čo nás v mobilnom segmente čaká o niekoľko rokov, no spoločnosť Samsung nám dáva krátky pohľad v podobe nového konceptu, ktorý ukázala na konferencii Mobile Beat v San Franciscu.

Na začiatku videa môžeme vidieť novú éru mobilných telefónov, ktoré budú založené na ohybnom displeji. Takéto zariadenie by sme mohli doslova rozložiť na veľkosť tabletu a naspäť. Ukázaná je aj nová technológia displeja a video sa dotýka aj nositeľnej technológie. Predvedené bolo čidlo, ktoré umožňuje bezbolestné získavanie informácií o zdraví nositeľa pomocou rádiofrekvenčných vĺn. Zástupca Samsungu uviedol na konferencii, že spoločnosť vidí inováciu a veľký potenciál najmä v nositeľnej technológii a lekárskych aplikáciach.

Počet spotrebiteľov, ktorí denne používajú nejakú formu nositeľnej elektroniky stále narastá a rovnako sa zväčšuje aj záujem o novinky z tejto oblasti. Veľké očakávania vkladáme do inteligentných hodiniek, na ktorých podľa informácií pracujú najväčší technologickí giganti. V neposlednom rade treba upozorniť, že zariadenia na videu sú len koncepty, ktoré sa nemusia na trhu vôbec objaviť.

Zdroj: androidauthority

10.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+