MojAndroid

Dnes už veľké množstvo smartfónov podporuje bezkontaktnú technológiu NFC. Táto umožňuje okrem jednoduchého párovania s príslušenstvom, aj rýchle odosielanie dát, platenie pri pokladni alebo načítanie údajov z tzv. NFC tagov. Ide o malé pasívne zariadenie, najčastejšie v podobe karty alebo žetónu, ktoré v sebe ukrýva určitú informáciu. Práve NFC tagy sa rozhodli použiť aj v japonskej knižnici, kde pomáhajú čitateľom nájsť a získať ďalšie informácie o knihách ešte pred tým, ako si ich požičajú.

nfc-library

Knižnica v spolupráci so spoločnosťou Fujitsu, rozmiestnila na regále s knihami viac ako 100 NFC tagov, ktorých počet má do budúcnosti aj naďalej narastať. Priložením telefónu sa načítajú informácie o autorovi a jeho knižkách, pričom možnosťou je aj ich rezervácia. Fujitsu chce podobnú technológiu zaviesť aj do ďalších 500 japonských knižníc.

Zdroj: phonearena

4.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+