MojAndroid

Orange pre všetkých návštevníkov festivalu Bažant Pohoda prináša praktickú aplikáciu. Nová verzia aplikácie pre operačné systémy Android a iOS, ponúka kompletné informácie o aktuálnom programe vrátane noviniek z festivalu. Okrem toho Bažant Pohoda 2013 by Orange umožňuje používateľovi  vytvoriť si vlastný program, na ktorého začiatok bude upozornený vždy v predstihu. Aplikácia podporuje aj lokalizáciu kamarátov prihlásených pomocou Facebook konta. Priamo na mape sa zobrazí ich poloha automaticky zaznamenaná pri poslednom použití aplikácie, vyžiadať si ju však budete môcť aj manuálne.

unnamed (6)

Užívatelia budú môcť okrem štandardnej mapy areálu tento rok využívať aj ďalšiu praktickú technologickú novinku – rozšírenú verziu mapy s technológiou tzv. augmented reality. Tá umožňuje sledovať dianie na festivale v smere, na ktorý užívateľ svoj telefón namieri. Stačí namieriť svoj mobil na akékoľvek miesto na festivale a aplikácia ukáže, čo sa okolo nachádza, či kto práve hrá na stagei. V menu pribudla aj interaktívna Orange hra, ktorú budú môcť hrať návštevníci počas festivalu a vyhrať tak zaujímavé ceny. Praktickou pomôckou je aj rýchle zapnutie LED diódy smartfónu, pomocou loga na úvodnej obrazovke aplikácie.

bazant pohoda bazant pohoda2 bazant pohoda3

Posilnená sieť aj bezplatný internet pre návštevníkov

Počas minuloročného festivalu Bažant Pohoda 2012 návštevníci presurfovali v sieti Orangeu 270 GB dát a uskutočnili takmer pol milióna hovorov. To potvrdzuje trendy posledných rokov, ktoré ukazujú nielen pravidelné nárasty hovorov cez 3G sieť, ale aj v rastúci objem prenesených dát. Aj tento rok bude pre účastníkov k dispozícií bezplatné Wi-Fi pripojenie v Orange zóne a jej okolí. Vzhľadom na očakávaný nápor na dáta a hovory Orange aj tento rok posilní svoju 3G sieť priamo v mieste konania festivalu. Na trenčianskom letisku pribudnú 2 mobilné základňové stanice – pri Orange zóne a pri tanečnej aréne. Aj na aktuálnom ročníku festivalu tak bude pre návštevníkov zabezpečená dostatočná kapacita hlasovej aj dátovej siete.

Zdroj: Orange

4.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+