MojAndroid

Najnovšia správa z Kantar Worldpanel ComTech potvrdzuje dominanciu Androidu v Európe. Obľúbený operačný systém pre mobilné zariadenia momentálne obsadil 70.4% trhového podielu. Nasleduje ho konkurenčný iOS a Windows Phone, ktorých zastúpenie na trhu sa pohybuje na úrovni 17,8 a 6,8%. Viac ako polovica zariadení predaných v Európe pochádzala z dielní spoločnosti Samsung.

android

Úplne iná je situácia je v Spojených štátoch amerických, kde sa na Android doťahuje iOS, ktorý sa tu teší pomerne veľkej popularite a získal 41,9% trhu. Android sa tu nachádza na 52% všetkých predaných smartfónov. Posledným je opäť Windows Phone od Microsoftu, ktorému sa podarilo získať 4,6%. Oproti Androidu však rástol rýchlejším tempom, 0,9 vs. 0,1%.

Zdroj: bussinesinsider

2.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+