MojAndroid

Na slovenský a český trh mieria ďalšie novinky spoločnosti Alcatel, smartfóny ALCATEL ONE TOUCH SCRIBE HD a  SCRIBE EASY. Model  One Touch Scribe HD sa predáva za 399,9€ (9 990 Kč), zatiaľ čo Scribe Easy je dostupný za 279,9€ (6 990 Kč). Obidva smartfóny potešia podporou dvoch SIM kariet a dotykovým perom, či magnetickým krytom, ktoré sú súčasťou balenia.

ONE TOUCH Scribe HD Dual Black Front w Cover-Open V1

Alcatel ONE TOUCH Scribe HD

Alcatel One Touch Scribe HD  disponuje 5 palcovým IPS displejom s HD rozlíšením 720×1280 bodov. Operačným systémom je Android 4.2 Jelly Bean, ktorý poháňa štvorjadrový procesor Mediatek MT 6589 taktovaný na 1,2 GHz a 1GB operačnej pamäte RAM. Interné úložisko telefónu má kapacitu 4GB a je ho možné ďalej rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet. Samozrejmosťou je podpora sietí tretej generácie a technológie HSPA+ s prenosovými rýchlosťami 21 Mbps, WiFi a Bluetooth. Na zadnej strane sa nachádza 8Mpix fotoaparát s LED bleskom, ktorý je doplnený o prednú 1,3 Mpix kameru schopnou natáčať 720p video. Batéria s kapacitou 2500 mAh je vsadená do tela s rozmermi 144 x 75 x 8,5 mm a hmotnosťou 135g. Tato novinka je k dispozícii v čiernej variante s úpravou soft touch. 

Alcatel One Touch Scribe Easy taktiež disponuje 5 palcovým displejom, ktorý má však menšie rozlíšenie 800 x 480 bodov. Plynulý chod OS Android 4.1 Jelly Bean zabezpečuje dvojjadrový čip Mediatek s taktom 1,2GHz, ktorému sekunduje 512 MB RAM a jeho súčasťou je aj grafická jednotka Adreno 203. Fotoaparát má rozlíšenie 5Mpix, doplnený je o LED blesk a vpredu o 0,3 Mpix kameru. Nájdete tu aj WiFi, Bluetooth, GPS, HSPA a FM rádio. Aj tento model disponuje batériou s kapacitou 2500 mAh. Rozmery zariadenia činia 143 x 78,4 x 9,8 mm, hmotnosť sa zastavila na 162g.

ONE TOUCH SCRIBE EASY 8000D Flash red Back V1.0

Alcatel One Touc Scribe Easy

Dual SIM funkcie

Obidva modely Scribe disponujú funkcionalitou Dual-SIM. Pomocou intuitívneho rozhrania si môžu používatelia zvoliť, s ktorou SIM bude uskutočňovať hovory, posielať SMS alebo sa pripojiť k mobilnému internetu.

Operačný systém je doplnený aj o ďalšie aplikácie:

  • Rozpoznávanie písma – Správy, e-maily, poznámky môžete písať vlastným rukopisom, ktorý predinštalovaný softvér rozpozná a prepíše do elektronickej formy.
  • Scribe Note – Do tejto aplikácie je možné vkladať obrázky, text a následne ich spolu kombinovať a vytvárať koláže
  • Scribe Calculator – Kalkulačka, ktorá dokáže rozpoznávať prstom písané výpočty, ktoré aj sama vypočíta.
2.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+