MojAndroid

Krátko potom, čo vyhľadávací gigant Google začal developerom rozposielať prvé kusy okuliarov Google Glass, ktorých špecifikáciu si môžete prečítať tu, úryvky z kódu a priečinok “games” v aplikácii MyGlass naznačujú, že spoločnosť tajne pracuje na zlepšení herného zážitku na platforme Android. Ukázalo sa, že tento kód nie je vôbec určený pre okuliare a inžinierom v Google sa pravdepodobne nepodarilo poriadne upratať predtým, než sa dostali na verejnosť.

Google pracuje na vylepseniu hier

Vo vnútri zložky “games”, ktorú môžete vidieť na obrázku vyššie sa nachádzajú dôkazy o tom, že nová služba splní všetky požiadavky hráčov mobilných hier na platforme Android. Súbory dávajú pomerne jasný pohľad na to, čo nás niekedy v blízkej budúcnosti čaká. Medzi tie najzaujímavejšie funkcie patrí:

  • Real-Time Multiplayer – v závodných, bojových alebo akýchkoľvek iných hrách budete môcť hrať so svojimi kamarátmi v reálnom čase. 
  • Turn-Based Multiplayer – veľmi podobné ako v prvom prípade, no táto funkcia bude určená pre kartové alebo ťahové hry
  • In Game Chat – so svojimi kamarátmi si budete môcť písať počas hry, no zdá sa, že bude obmedzená na použitie len s Real-Time Multiplayerom

  • Achievemenst hráči získajú aj motiváciu vrámci úspechov z rôznych titulov
  • Invitations – vašich kamarátov budete môcť pridať do hry formou pozvánok

Hoci súbory neponúkli žiaden pohľad na používateľské prostredie nového herného strediska, umožnili nám získať aspoň malú predstavu o budúcich plánoch spoločnosti Google. Niektoré špekulácie dokonca naznačujú, že novinka by sa mohla objaviť už počas developerskej konferencie Google I/O, ktorá sa koná v máji. Môžno by mohla byť súčasťou zmien novej verzie systému Android 5.0 Key Lime Pie.

Zdroj: androidpolice

19.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+