MojAndroid

O projekte Google Glass sme sa v novom roku dozvedeli už mnoho informácií. Medzi tie najzaujímavejšie patria správy o tom, že okuliare vyhľadávacieho giganta môžu pomôcť nevidiacim. Mohli sme vidieť aj využitie okuliarov v živote bežných ľudí a ako bude vyzerať finálny produkt. Ak sa však snažíte prísť na to, ako celý projekt funguje a aké technológie sú v ňom využité, pozrite si nasledovnú infografiku vytvorenú Martinom Missfeldtom.

Google Glass infografika

Infografika ponúka jednoduchý pohľad na rozmiestnenie hardvéru, ako je kamera, mikrofón, reproduktor a taktiež poskytuje pohľad na to, ako sa zobrazujú používateľovi informácie. Okuliare Google Glass obsahujú miniatúrny projektor, ktorý premieta vizuálnu vrstvu (rozšírenú realitu) cez inteligentný polo-transparentný hranol priamo na sietnicu v oku. Pohybom prednej časti okuliarov môžete optimalizovať ostrosť obrazu. Podľa toho, ako budete Google Glass nosiť, vizuálna vrstva sa objaví buď v hornom rohu alebo v strede zorného poľa. Ak by ste napríklad nosili okuliare vysoko na nose, musíte sa s okom pozrieť hore, aby ste videli obraz ostrejšie.

Martin uvádza, že najväčšia výzva pre spoločnosť Google bude pri optimalizácií pre spotrebiteľov, ktorí majú problém so zrakom a bežne nosia normálne okuliare. Google Glass sa budú v tomto prípade musieť nosiť pred bežnými okuliarmi, čo nieje práve ideálna predstava alebo bude vyhľadávací gigant musieť vyrábať optické hranoly individuálne prispôsobené spotrebiteľovi. Takáto prudukcia však bude ďaleko finančne náročnejšia.

Zdroj: brille-kaufen, gizmodo

10.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+