MojAndroid

Prestigio sa na Slovensku a v Českej republike stal v poslednom švrťroku 2012 jednotkou na trhu tabletov s operačným systémom Android. Vyplýva to z konečných výsledkov medzinárodnej analytickej a poradenskej spoločnosti IDC (International Data Corporation), ktorá monitoruje trh informačných a komunikačných technológií.

Prestigio-MultiPad-7.0-Prime-14

Spoločnosť Prestigio sa na slovenskom a českom trhu umiestnila na druhom mieste, hneď za spoločnosťou Apple. V roku 2012 sa stala tiež skokanom roka, keď na Slovensku a v Českej republike zaznamenala najvýraznejší postup a to z piateho miesta na tretie, čo na trhu s tabletmi s OS Android predstavuje druhé miesto. International Data Corporation (IDC) zaznamenala pri značke Prestigio výrazné vylepšenie pozície aj  v regióne strednej a východnej Európy (CEE), kde obsadila štvrté miesto.

Hlavným hráčom na obidvoch trhoch zostáva spoločnosť Apple s jej iPadom, ktorá však rástla pomalšie ako celý trh, čoho dôsledkom bolo zníženie trhových podielov tejto značky v oboch krajinách. Tablety zaznamenali v roku 2012 veľký boom. Zatiaľ čo v roku 2011 pripadalo v Slovenskej republike na jeden tablet šesť klasických notebookov, v roku 2012 už iba jeden tablet na dva notebooky. Ešte zaujímavejšie je porovnanie s notebookmi, ktoré boli určené len pre domácnosti: na Slovensku i v Českej republike pripadal v poslednom štvrťroku 2012 na jeden tablet jeden notebook.

Slovenský trh tabletov v 4. štvrťroku 2012
2012 Q4

tis. ks

medziročný rast

Spolu

53

141.8%

Zdroj: IDC EMEA – Q4 2012
Slovenský trh tabletov v roku 2012
2012

tis. ks

medziročný rast

Spolu

133

153.5%

Zdroj: IDC EMEA – Q4 2012

Zdroj: Prestigio

14.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+