MojAndroid

Spoločnosť ASUS predstavila dnes na veľtrhu MWC 2013 nový 7-palcový tablet s mobilným operačným systémom Android Jelly Bean, ktorý nazvala Fonepad. Zaujímavosťou je, že ASUS tentokrát stavil na partnerstvo s Intelom a namiesto ARM procesora ponúkol nový jednojadrový Atom Z2420 s kódovým označením Lexington, ktorý bol predstavený na CES 2013. Energeticky nenáročný Intel zabezpečuje dlhú životnosť batérie, ktorá podľa spoločnosti ASUS dokáže tablet napájať po dobu 8 hodín pri dekódovaní videa vo FullHD rozlíšení.

ASUS Fonepad MWC2013

ASUS Fonepad ponúkne 7-palcový displej s rozlíšením 1280 x 800 pixelov a technológiou IPS, ktorá sa postará o kvalitné podanie farieb a pozorovacie uhly až do 178 stupňov. Tablet disponuje spomínaným jednojadrovým procesorom Intel Atom Z2420, ktorý je taktovaný na frekvenciu 1,2 GHz, grafickým čipom PowerVR SGX540, 1GB pamäťou RAM a vnútornou pamäťou 16 GB, ktorú je možné rozšíriť prostredníctvom microSD slotu. Telo nového tabletu nie je vyrobené z plastu, ale ponúka kvalitné kovové spracovanie a to pri prijateľnej váhe 340 gramov. Fonepad okrem toho ponúka zabudovaný HSPA+ modem pre pripojenie na 3G sieť operátora a pohodlné surfovanie na internete kdekoľvek v rámci pokrytia. Pomocou tohto tabletu budete môcť uskutočniť aj hlasové volania a vďaka digitálnemu mikrofónu s odstránením šumu bude kvalita hovoru na dobrej úrovni. V tablete budú predinštalované aplikácie rôzneho druhu: Floating App pre manažnent spustených aplikácií, SuperNote Lite pre kreslenie a poznámky, WebStorage Office Online pre úpravu dokumentov a takisto dostanete doživotné 5 GB úložisko v službe ASUS WebStorage

ASUS Fonepad MWC2013 ASUS Fonepad MWC2013

ASUS Fonepad bude dostupný v druhom kvartáli tohto roka a jeho cena začína na sume 249 dolárov (187 €) vo verzií bez 3G modulu a 299 dolárov (219 €) s 3G modulom. Bližšie informácie zverejní spoločnosť ASUS neskôr.

Na Mobile World Congress 2013 v Barcelone sa nachádza aj náš šéfredaktor Michal, pre čerstvé informácie kliknite na tento odkaz.

25.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+