MojAndroid

LG nedávno vidalo video, kde upozorňuje na nový rad zariadení označovaných písmenom F. Až doteraz sme mohli len špekulovať o tom, čo smartfóny pod touto značkou prinesú. Dnes však spoločnosť vydala oficiálnu tlačovú správu, kde predstavuje zariadenia Optimus F5 a Optimus F7. Obidva modely sú vybavené LTE konektivitou a Androidom 4.1.2 Jelly Bean, ktorý je doplnený o nadstavbu výrobcu. Pre používateľa tak budú dostupné aplikácie ako QuickMemo, QTranslator, Video Wiz alebo Safety Care, ale aj funkcie pre multitasking QSlide či Live Zooming, ktorý umožní zoom aj počas prehrávania videa. Poďme sa pozrieť čo ponúknu koncovému zákazníkovi po technickej stránke.

lg-optimus-f-series

LG Optimus F5 je smartfón s 4,3 palcovým qHD (540×960) IPS displejom, ktorý je poháňaný dvojjadrovým 1,2GHz procesorom a 1GB RAM. V zozname technických špecifikácií nájdete aj 5Mpix fotoaparát s LED bleskom spolu s prednou 1,3Mpix kamerou, 8GB vnútornú pamäť rozšíriteľnú prostredníctvom pamäťových kariet micro SD a batériu s kapacitou 2150 mAh. Smartfón má telo s rozmermi 126.0 x 64.5 x 9.3mm

Väčší Optimus F7 ponúkne 4,7 palcový IPS displej s HD rozlíšením, pričom vo svojom vnútri integruje výkonnejší dvojjadrový procesor s taktom 1,5GHz. Pamäť RAM je oproti F5 tiež väčšia a dosahuje kapacitu 2GB. Nachádza sa tu aj fotoaparát s vyšším 8Mpix rozlíšením a štandardná predná 1,3Mpix kamera. Aj tu nájdete 8GB úložný priestor a slot pre micro SD. Batéria s kapacitou 2540mAh je vsadená do tela s rozmermi 131.7 x 68.2 x 9.6mm.

LG Optimus F5 sa ma na európskom trhu objaviť v druhom kvartáli tohto roka. LG Optimusu F7 ho má krátko na to nasledovať. Zatiaľ však nie je isté, na ktorých trhoch bude dostupný. Ceny spoločnosť LG zatiaľ neuvádza. Smartfóny budú demonštrované na MWC 2013 v Barcelone, kde sa chystá aj naša redakcia. Môžete sa tak tešiť na exkluzívne info a fotografie priamo z centra diania.

Zdroj: LG via androidcentral

21.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+