MojAndroid

Len niekoľko dní pred celosvetovou výstavou MWC 2013 unikli špecifikácie zariadení od spoločnosti LG, ktoré by na tomto podujatí mali byť predstavené. Reč je o modeloch LG Optimus L3 II, Optimus L5 II a Optimus L7 II, čiže druhú generáciu Optimus zariadení, ktoré boli pre výrobcu špecifikom tohto roka. Okrem vyššieho výkonu prinášajú aj väčšiu batériu a lepšiu hardvérovú výbavu.

LG-Optimus-L3-II

Najmenší z trojice pripravovaných smartfónov – LG Optimus L3 II – prinesie rovnako veľký 3,2-palcový displej, ako jeho predchodca. Jeho rozlíšenie bude predstavovať 320 x 240 pixelov, čo je rovnaká hodnota, ako ponúka jeho predchodca. Novinkou bude 5 Mpix fotoaparát, prítomnosť A-GPS a už klasicky aj Wi-Fi a Bluetooth. Jedinou markantnou novinkou tak zrejme bude len fotoaparát s vyšším rozlíšením. LG Optimus L5 II príde na trh so 4-palcovým displejom v rozlíšení 800 x 480 pixelov. Novinkou je aj použitie rýchlejšieho procesora, konkrétne s 1GHz taktom jadra Cortex A9. Posilnený bude aj o grafický procesor PowerVR SGX531 a novinkou je aj nový operačný systém Android 4.1.2 Jelly Bean. Zákazníkov tak poteší jemnejším displejom a vyšším výkonom.

LG-android

LG Optimus L7 II bude už modelom pre troška náročnejších. Jeho IPS displej bude ponúkať uhlopriečku 4,3 palca a rozlíšenie 800 x 480 pixelov. Poháňaný bude procesorom Qualcomm MSM8225 s taktom 1 GHz, grafický čip je v tomto prípade Adreno 203. Výkonnostnú trojicu bude dopĺňať 768 MB operačnej pamäte RAM a celé zariadenie bude živiť až 2460 mAh batéria. Novinkou je aj prítomnosť 8 Mpix fotoaparátu a takisto Androidu v novšej verzii 4.1.2 Jelly Bean. Spoločnosť LG tento rok predstavila aj model Optimus L9, o jeho nástupcovi 2. generácie sa však zatiaľ nikde nepíše. Uvidíme, čo si pre nás LG na MWC 2013 v Barceone pripraví a o novinkách vás budeme samozrejme informovať.

Zdroj: AndroidAuthority

9.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+