MojAndroid

Fotografia sa v poslednom roku ešte viac stala neoddeliteľnou súčasťou každodenného využitia mobilných zariadení. S každým novým Android smartfónom sa posúvajú technologické možnosti a ak sa pozrieme trochu do minulosti pochopíme, aké úžasné sú naše kamery v porovnaní s tým, keď začínali. Takmer každý výrobca nahráva do svojich zariadení vlastný softvér pre ovládanie kamery, čím ponúka väčšie možnosti oproti konkurencii. S príchodom Androidu Ice Cream Sandwich, každý smartfón na tejto verzii podporuje funkciu pre tvorbu panoramatických záberov. Ak by vám však táto možnosť nevyhovovala, prinášame vám skvelý tip na aplikáciu Panorama – 360, od vývojárskeho štúdia TeliportMe.

Panorama 360 Android

Po prvom spustení aplikácie sa zobrazí pár tipov na ovládanie a prihlasovací formulár. Pre pokračovanie k samotnému vytváraniu fotografií je totižto nutné zaregistrovať sa, čo môže niektorých používateľov odrádzať. Po prihlásení sa zobrazí video, ktoré vám názorne ukáže, ako správne kalibrovať zariadenie a vytvárať panoramatické fotografie.  Aplikácia využíva údaje z akcelerometra a snímky z kamery, ktoré počas spracovania spája do jednej fotografie s vysokým rozlíšením. V praxi posúvate smartfón na akejsi pomyselnej čiare a aplikácia vytvára fotografie v určitých bodoch, ktoré sa zobrazujú na displeji. Po spojení sú tieto následne nahrané na vlastnú sociálnu sieť podobnú Instagramu, no určenú pre panoramatické zábery. Samozrejme, nechýba ani zdieľanie na iné sociálne siete ako Facebook a Twitter.

Aplikácia ponúka možnosť prezerať si zdieľané fotografie ostatných užívateľov a filtrovať obsah napríklad na najnovšie pridané fotografie, populárne fotografie alebo fotografie v blízkosti vašej aktuálnej polohy. Každý používateľ má vlastný profil, v ktorom sa zobrazujú jeho panorámy a ostatní ich, podobne ako na Twittri, môžu sledovať a odoberať.

Panorama – 360 je veľmi zaujímavou voľbou medzi aplikáciami pre tvorbu panorámy, ako napríklad veľmi podobná 360 panorama, ktorá je na trhu viac než rok. Aktivita na vlastnej sociálnej sieti je pomerne vysoká, najmä vďaka veľkému počtu používateľov. Niekedy je síce vidieť malé skreslenie v spojoch, no ak vytvoríte snímky pomaly a dobre, výsledná panoráma je výborná. Ak teda hľadáte rôzne aplikácie pre fotografovanie, Panorama – 360 by určite nemala vo vašej zbierke chýbať.

Verzia: 5.1.1
Aktuálna cena: Zdarma

Autor aplikácie vysvetľuje vlastnosti aplikácie v krátkom interview:

23.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+