10 jednoduchých príslušenstiev k smartfónom a tabletom, ktoré si vyrobíte sami

K smartfónom a tabletom nepochybne patria kryty, stojany, stylusy a množstvo ďalšieho príslušenstva. Toho je na trhu niekoľkonásobne viac, ako samotných inteligentných zariadení. Niektoré pomôcky sú ale naozaj veľmi užitočné a našim zariadeniam pridávajú dodatočnú funkcionalitu. Vďaka tomu si aj po dlhšom čase používania jedného zariadenia môžeme zadovážiť príslušenstvo, ktoré z neho spraví znovu horúcu novinku. Nie vždy sa však jedná o lacnú záležitosť. Ak nemáte chuť zbytočne utrácať za príslušenstvo k svojim zariadeniam, môžete sa nechať inšpirovať niektorými z nasledujúcich obrázkov a stojan či stylus si vyrobíte aj doma.

Máte ešte doma staré MC kazety? Ak áno, zrejme vám na ne už niekoľko rokov padá prach. Aj v dnešnej dobe sú však využiteľné, v tomto prípade konkrétne plastové obaly z týchto kaziet. Veľmi jednoducho totiž môžu slúžiť ako stojan pre smartfón či možno aj pre menší tablet.

Rozmýšľali ste nad tým, ako jednoducho a lacno vytvoriť púzdro na váš smartfón? Pomocou obyčajnej izolačnej lepiacej pásky si môžete vytvoriť štýlový doplnok, ktorý bude navyše aj chrániť vaše zariadenie.

Zišiel by sa vám k tabletu či smartfónu stylus, no nechcete utrácať za oficiálne príslušenstvo? Nemusíte, jednoduchý a funkčný stylus si spravíte aj doma. Potrebovať budete iba staré pero či ceruzku, alobal, nožnice a lepiacu pásku. Detailný návod nájdete na tomto odkaze.

Ak máte v kancelárii na stole kovové klipy na spájanie väčšieho množstva dokumentov, určite vám neušlo, že sú vhodné na použitie aj inde. Užitočné môžu byť napríklad v kuchyni, no veľmi rýchlo z nich môžete spraviť aj jednoduchý statív pre váš smartfón.

V letnom období sa nám na stole často povaľujú aj slnečné okuliare. Väčšinou nám tam síce prekážajú, no stačí ich prevrátiť a aj tieto môžu slúžiť ako jednoduchý, no efektívny stojan.

Smartfón si dnes berieme už naozaj všade. Niektoré modely ponúkajú odolnosť voči vode, vďaka čomu nemusíme nášho inteligentného pomocníka pustiť z ruky ani pri sprchovaní. Ak váš smartfón takúto odolnosť nemá, môžete si jednoducho spraviť vodeodolný obal. Samozrejme, oficiálnu certifikáciu od toho ale nečakajte :-)

Reproduktory na smartfónoch sú čím ďalej lepšie. Niektoré modely majú stereo reproduktory na prednej strane a ponúkajú pomerne kvalitný a najmä hlasný zvuk. Ak má váš telefón reproduktor na zadnej strane, nemusíte zúfať. Stačí, keď ho vložíte do pohára. Ten sa potom postará o výrazné zosilnenie zvuku vy si tak jednoducho môžete užiť oveľa hlasnejšiu hudbu.

Veľmi jednoduchým zosilovačom zvuku môže byť aj kartónový valček od toaletného papiera. Ten môže poslúžiť sám o sebe, no ak k nemu namontujete dva plastové poháre, zvuk bude ešte hlasnejší.

Už viete, ako si pomocou kovových kancelárskych klipov zhotoviť jednoduchý statív. Praktickejší bude pre vás možno ale stojan, ktorý na stole bez problémov udrží váš smartfón. Jeho výroba bude o čosi zložitejšia, no v priebehu pár minút ju zvládnete určite aj vy. Stačí, ak budete postupovať podľa tohto návodu.

Jednoduchý a veľmi prispôsobiteľný stojan je možné vyrobiť aj z LEGO kociek. Fantázie sa v tomto prípade medze nekladú a vy si môžete vytvoriť akýkoľvek stojan podľa vlastných predstáv.

Zdroj: htcfans.sk

Disqus Comments Loading...