MojAndroid

Spoločnosť Intel začína postupne rozširovať portfólio zariadení, ktoré sú poháňané ich procesormi. Najnovšia k nim pridáva aj výrobca Prestigio, ktorý predstavil nový smartfón Multiphone PAP5430.

Prestigio Multiphone PAP5430_1

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Balenie poteší 

Smartfón od Prestigia vás poteší už pri prvom otvorení balenia. To totižto obsahuje nielen samotné zariadenie, ale aj kvalitné kožené púzdro a handsfree slúchadlá. Samozrejmosťou je prítomnosť nabíjačky a manuálov.

Konštrukciou telefón nesklamal

Po rozbalení čaká na vás pomerne kompaktný smartfón, ktorý so svojimi rozmermi 126 х 64.7 х 10 mm a hmotnosťou 140 g, určite nespraví dieru do žiadneho vrecka. Telefón príjemne sadne do ruky a vďaka menším rozmerom a 4,3 palcovému displeju sa aj dobre ovláda. Konštrukcia zariadenie je celá vyrobená z plastu. Boky sú tvorené lesklým rámikom so striebornou farbou, ktorý imituje kov. Zadná strana je odnímateľná a taktiež vyrobená z plastu. Disponuje však zaujímavou povrchovou úpravou, ktorá dodáva telefónu dávku jedinečnosti. Kryt je totižto pokrytý vzorom pripomínajúci karbon, ktorý sa smerom ku okrajom zariadenia postupne stráca.

Prestigio Multiphone PAP5430_11

Ovládacie prvky sú rozmiestnené po stranách. Hore nájdete tlačidlo pre zapnutie, spolu s 3,5 mm audio jackom pre pripojenie externých slúchadiel. Napravo je situované ovládanie hlasitosti a nižšie pod ním spúšť fotoaparátu. Micro USB konektor sa nachádza naľavo.

Prestigio Multiphone PAP5430_6

Prestigio Multiphone PAP5430_16 Prestigio Multiphone PAP5430_14

Predná strana neskrýva žiadne prekvapenia. Podobne ako aj pri iných lacných zariadeniach, ani tu nie je chránená odolným sklom a je náchylná na zachytávanie odtlačkov prstov a nečistôt. V spodnej časti sa nachádza trojica kapacitných tlačidiel – uvítali by sme, keby ich podsvietenie bolo o niečo silnejšie alebo boli na prednej strane inak zvýraznené. Tlačidlá totižto nie sú v niektorých svetelných podmienkach veľmi dobre vidieť. Prednú stranu ešte dopĺňa kamera, notifikačná dióda a tiež senzory priblíženia a podsvietenia.

Prestigio Multiphone PAP5430_17

Prestigio Multiphone PAP5430_15 Prestigio Multiphone PAP5430_13

Zo zadného krytu vyčnieva nad konštrukciu 8Mpix fotoaparát, vedľa ktorého je umiestnený LED blesk. Úplne dole je situovaný ešte hlavný reproduktor, celkový elegantný vzhľad dotvára ešte logo spoločnosti Prestigio a Intel. Po odňatí krytu sa vám naskytne pohľad na 2000 mAh batériu a sloty pre SIM a pamäťovú kartu micro SD.

Prestigio Multiphone PAP5430_2

Prestigio Multiphone PAP5430_8 Prestigio Multiphone PAP5430_10

Prestigio Multiphone 5430 môžeme kvalitou spracovania pochváliť. Hoci občasné zavŕzganie sa ozve aj tu, pri bežnej práci s telefónom nie je počuteľné. Nevýhodou je najmä povrch náchylný na zachytávanie odtlačkov prstov, absencia odolného skla a tiež horšie viditeľné kapacitné tlačidlá. V danej cenovej kategórií však spomínané nedostatky môžeme odpustiť.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

3.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+