MojAndroid

Nedávno predstavený “supertelefón” od spoločnosti Samsung sa pravdepodobne stane veľkým trendom v tomto roku vďaka svojej hardvérovej, ako aj softvérovej stránke. Pre všetkých fanúšikov Androidu, ktorí majú záľubu v upravených romkách a tešia sa kedy si nejakú nahrajú do svojho nového Galaxy S4 máme zlú správu. Tím hacksung, ktorí stojí za oficiálnym CM portom pre množstvo zariadení, akými sú napríklad Galaxy S2, Note, S3, Note 2 alebo Galaxy tabletov v prehlásení na fóre XDA developers uviedol, že nikto z tímu nebude podporovať vývoj pre Galaxy S4 vzhľadom na chýbajúce alebo neúplné zdroje.

Galaxy S4 CyanogenMod MojAndroid

XpLoDWilD, zastupujúci tím hacksung uviedol: “Nikto v tíme Hacksung (tím stojaci za Galaxy S2, Note, S3, Note 2, G Tabs … oficiálnymi CM portami) si ho neplánuje kúpiť, ani preňho vyvíjať. Existujú dve varianty, ktoré bude zložité udržiavať aktualizované, [a] chyby, ktoré máme na S3 budú asi aj na S4 (kamera) a všetci poznáme schopnosť Samsungu uvoľniť zdroje zatiaľ čo zostane v hlavnej línii. Áno Qualcomm uvoľňuje zdroje, ale Exynos zdroje, ktoré sme mali, ani zďaleka  nefungovali na skutočných Galaxy výrobkoch. Som si istý, že situácia sa bude opakovať aj pre nový model. Od nás to je jednotné “nie”.

Ostatní developeri prakticky potvrdili to isté. CodeworkxEntropy512 a kernel vývojár Gokhan Moral potvrdili, že nebudú vyvíjať pre Samsung Galaxy S 4. Ak by sa spolupráca vývojárov a spoločnosti Samsung zlepšila, nová vlajková loď by mohla získať CyanogenMod, no zatiaľ si budeme musieť počkať, ako sa situácia vyvinie.

Zdroj: androidcentral

19.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+