ZTE Apache: 8-jadrový procesor už začiatkom roku 2013?

Spoločnosť ZTE patrí ku špičke na trhu medzi výrobcami smartfónov. Prednedávnom spoločnosť oznámila, že patrí ku štyrom najväčším výrobcom na svete medzi mobilnými zariadeniami a predpokladali by sme, že ZTE bude produkovať len smartfóny strednej a nižšej triedy. Opak je však pravdou a už budúci rok by sme sa mohli dočkať zariadenia, ktoré bude mať až 8-jadrový procesor.

Novinkou by mal smartfón s názvom ZTE Apache. Tento smartfón by mal mať podľa vyjadrení spoločnosti, až 8-jadrový procesor a očakáva sa, že na trh by mohol prísť už začiatkom budúceho roku. Výrobca procesorov Mediatek sa vyjadril, že ZTE Apache bude niesť procesor ARM15 MT6599, ktorý sa vyrába pomocou 28nm procesu. Ostatné špecifikácie taktiež nie sú zanedbateľné: Full HD 1080p displej, 13 megapixlový fotoaparát a WCDMA/4G LTE / TD-SCDMA podpora.

Ak by takýto smartfón naozaj prišiel na trh, na smartfóny by sme sa museli začať pozerať pod iným pohľadom a čiastočne by mohlo takéto zariadenie zmeniť smerovanie aj samotného softvéru, ktorý už očakávame v 64 bitovej verzii a s podporou RAM väčšej ako sú 2 GB. ZTE Apache so svojimi predpokladanými špecifikáciami by mohol byť preto v tomto smere prvou lastovičkou, ktorá prinesie zmenu k 64 bitovému softvéru.

Zdroj: ChinaTimes, PhoneArena

Disqus Comments Loading...