Xiaomi MiPad predstavený! Obsahuje nVidia Tegra K1 procesor

Xiaomi dnes v Pekingu predstavilo svoj prvý dlho očakávaný Android tablet. S názvom MiPad prichádza s top špecifikáciami za, ako vždy, vynikajúcu cenu. Veľkosť aj konštrukcia zariadenia silne pripomína iPad Mini – displej ako aj jeho rozlíšenie je totiž identické – 7,9 palcov s rozlíšením 2048×1536 px, čo predstavuje 326 ppi. Radí sa tak medzi Androidové tablety s vôbec najvyšším rozlíšením displeja.

Tablet je poháňaný najnovším next-gen procesorom nVidia Tegra K1 s 4+1 jadrami Cortex A15 o takte 2,2 GHz, ktorému sekundujú 2 GB pamäte RAM – o fantastický výkon sa tak určite nemusíte obávať. Medzi ďalšími špecifikáciami nájdeme tiež 8 megapixelový zadný fotoaparát (bez prítomnosti prisvetľovacej diódy), 5 megapixelový predný fotoaparát, vnútornú pamäť s veľkosťou 16 alebo 64 GB s podporou pamäťových kariet microSD až do veľkosti 128 GB, a samozrejme tiež WiFi aj Bluetooth.

Dušou tabletu je najnovší Android 4.4.2 s nadstavbou MIUI v6, ktorá je zatiaľ dostupná len pre tablet ASUS Nexus 7. Šokujúca je tiež kapacita batérie, ktorá je až 6700 mAh, pričom tablet nepresahuje hmotnosť 360g.

Tablet bude k dispozícii až v piatich farebných variantoch – ružovej, zelenej, modrej, žltej a bielej.

A cena? V Číne rovných 1499 yuanov (175 €) za 16 GB verziu a 1699 yuanov (198 €) za 64 GB verziu. Keďže Xiaomi stále oficiálne nedistribuuje svoje produkty do Európy, cena na Slovensku bude pravdepodobne od predajcov podstatne vyššia, už len kvôli prítomnosti 20% dane, ktorú za import budete musieť zaplatiť.

Xiaomi MiPad má byť k dispozícii v “testovacom” režime v priebehu budúceho mesiaca v Číne, o retailovej dostupnosti sa však Xiaomi zatiaľ nezmienil.

Ako sa vám pozdáva nový MiPad? Skúsite ho, alebo radšej ostanete opäť radšej verní zabehnutým značkám?

Disqus Comments Loading...