Xiaomi Mi TV 4A: 65-palcová 4K televízia, ktorá vám bude rozumieť

Čínske Xiaomi nie je typickým výrobcom televízorov, ale neradí sa ani medzi úplných nováčikov. Výrobca už predtým predstavil pár dostupných televízorov pre čínsky trh a zdá sa, že ich nový produkt bude mieriť ešte vyššie. Xiaomi Mi TV 4A je nový televízor s umelou inteligenciou, ktorá dokáže rozpoznávať vašu reč. Hneď niekoľko firiem si čínska spoločnosť vybrala ako dodávateľov panelov, medzi nimi sú Samsung, LG, AUO a CSOT. Keďže sa jedná o inteligentnú televíziu, môžeme očakávať výkonný 4-jadrový 64-bitový procesor, ktorý dopĺňa 2 GB operačná pamäť RAM.

Interné úložisko ponúkne buď 8 GB alebo 32 GB pamäte. Z konektivity nechýba ani Wi-Fi alebo Bluetooth 4.2. Novinka podporuje HDR 10 a HLG, Dolby a DTS Audio a spomínaného inteligentného asistenta. Ten, aby bol funkčný, bude navyše potrebovať špeciálny Mi Bluetooth Remote Control, ktorý sa ale predáva zvlášť za cenu ¥99 (približne 13€).

Xiaomi Mi TV 4A príde v štyroch veľkostiach. Okrem 43-palcového televízora ponúknu všetky zvyšné varianty aj možnosť zakúpenia s umelou inteligenciou. Obrazovka s veľkosťou 49 palcov dostala FullHD rozlíšenie, 55-palcový variant ponúkne 4K rozlíšenie, rovnako ako najväčší model so 65-palcovým displejom. Ceny všetkých konfigurácií si môžete pozrieť nižšie.

Nový televízor od Xiaomi sa zameriava na spotrebiteľov s veľkou rodinou. Výhodou je aj inteligentný asistent, ktorý porozumie vašim preferenciám a navrhne perzonalizovaný obsah. Je ale malá pravdepodobnosť, že by sa televízor od Xiaomi predával aj v Európe.

Zdroj: Android Community

Disqus Comments Loading...