Xiaomi Mi5 na prvých fotografiách. Ponúknuť má displej s tenkým rámikom

Xiaomi, čínsky výrobca smartfónov a tabletov si v posledných rokoch vybojoval významnú pozíciu na mobilnom trhu. Podľa posledných finančných správ sa spoločnosť z hľadiska výnosov umiestnila na treťom mieste, hneď po Apple či Samsungu a je štvrtým najväčším výrobcom mobilných zariadení. Ďalší rast firmy bude vo veľkom závisieť aj od budúcej vlajkovej lode Xiaomi Mi5, v súvislosti s ktorou sa objavili prvé informácie a úniky.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo sa objavila údajná fotografia ďalšie modelu od Xiaomi, ktorá z časti odhaľuje novú konštrukciu pripravovanej novinky. Hneď na prvý pohľad je zaujímavý displej s veľmi tenkým rámikom a dizajn, ktorý sa zrejme najviac podobá na smartfóny od konkurenčného HTC. Podľa fotografie sa oproti aktuálnemu modelu zrejme dočkáme aj väčšieho displeja, čo sa prejaví aj na celkovom navýšení rozmerov zariadenia.

Xiaomi Mi5 má po hardvérovej stránke ponúknuť Quad HD displej, výkonný čip Qualcomm Snapdragon 805 a 3GB operačnej pamäte RAM. Tieto informácie však prichádzajú veľmi predčasne a preto je spochybnená ich vierohodnosť. Ak si spoločnosť zachová podobnú cenovú politiku aj v budúcom roku a bude stavať na úspechu aktuálneho modelu, Xiaomi Mi 5 bude ďalším trhákom a konkurenciou pre všetkých ostatných výrobcov.

Zdroj: phonearena

Disqus Comments Loading...