Vivo X23 je ďalším telefónom so snímačom odtlačkov prstov v displeji

Vivo je značka, ktorá narobila vo svete smartfónov a technológií za posledné mesiace veľký rozruch. Keď predstavila model Nex S, ktorého recenziu sme vám priniesli nedávno, spôsobila revolúciu v oblasti snímačov odtlačkov prstov. A model X23 by mal byť tiež jeden z tých, ktoré ho majú zabudovaný v displeji.

Procesor Snapdragon 670 a 8 GB RAM

Vivo X23 má už pri pohľade na špecifikácie pár argumentov v rukáve. Pri kompaktných rozmeroch 157,68 × 74,06 × 7,47 mm a hmotnosti 160 gramov ponúkne displej s uhlopriečkou 6,41 palcov a netradičným pomerom strán 19,5:9. Rozlíšenie tohto AMOLED panela bude FullHD+.

Veľký AMOLED displej bude zhora načatý výrezom v tvare kvapky, obsahovať bude aj zabudovaný skener odtlačkov prstov

Vo vnútri bude čip od Qualcommu, model Snapdragon 670. Sekundovať mu bude 8 GB RAM a GPU Adreno 615. O energiu sa postará 3 400 mAh batéria napájaná cez microUSB konektor, ktorý je trochu sklamaním. V dnešnej dobe predsa len aj telefóny pod 300 eur vedia ponúknuť USB-C.

Na zadnej strane sa nachádza duálny fotoaparát s rozlíšením 12 Mpix (clona f/1.8) + 13 Mpix (125-stupňový širokouhlý objektív). Nezabudlo sa ani na stále obľúbený portrétny režim, čiže bokeh efekt. Predná 12-megapixelová kamera disponuje technológiou IR Face Unlock. Pre vaše dáta si model X23 pripravil 128 GB úložiska.

Lákadlom je snímač odtlačkov prstov v displeji

Ďalším prvkom ochrany súkromia a bezpečnosti smartfónu bude snímač odtlačkov prstov v displeji. Okrem telefónov značky Vivo ho ponúka iba pár modelov ako Xiaomi Mi 8 Explorer Edition. Sľubujú ho taktiež značky ako Huawei a Samsung pre svoje pripravované vlajkové lode.

Dva farebné varianty budú mať na zadnej strany veľký podpis výrobcu

Vrámci konektivity disponuje nové Vivo rozhraním VoLTE, Bluetooth 5.0, Wi-Fi, Glonass a iné. NFC výrobca nespomína. Do predaja by malo Vivo X23 prísť už 14. septembra, zatiaľ však iba pre čínsky trh. Farebných prevedení bude množstvo, vrátane pútavej oranžovej s veľkým logom značky. Cena 3498 yuanov je v prepočte 440 eur. V tejto cenovej kategórii bude X23 bojovať s telefónmi ako OnePlus 6.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
Vivo V11 je telefón strednej triedy so snímačom odtlačkov v displeji

Náš tip
Pozrite sa na vysúvací mechanizmus smartfónu Vivo NEX | VIDEO
Disqus Comments Loading...