VIDEO | Senzor odtlačkov prstov na iPhone sa dá obísť pomocou lakťa

Na internete sa objavilo zaujímavé video. Istému mužovi sa totiž podarilo obísť bezpečnostné opatrenie na iPhone 5s – teda dokázal oklamať autorizáciu vstupu pomocou odtlačku prstov. Vo videu nižšie celý proces zdokumentoval. Tento používateľ mal nastavený pravý odtlačok palca ako biometrický údaj na vstup do svojho iPhonu a zistil, že v prípade, keď má mastnejšie ruky, tak senzor nefunguje správne a odmietne mu prístup. Vtedy ho musí jemne očistiť a pokračovať v pokuse o vstup.

Uvedomil si však, že ak mastný prst zanechá isté stopy na senzore a on do zariadenia nemôže vstúpiť, čo keby tam zanechá mastný odtlačok dokonale? Potom by ho stačilo už iba akoby „dotlačiť“ predmetom s podobnými vlastnosťami ako má ľudská ruka a teoreticky by to mohlo fungovať. Nuž, ukázalo sa, že i prakticky. Muž totiž mastnému odtlačku na smartfóne dopomohol svojím lakťom – a ako uvidíte, prístup do telefónu sa mu otvoril.

Čo dodať na záver? Aj to najdokonalejšie zabezpečenie vášho smartfónu môže občas sklamať. My sa vás preto pýtame, či nemáte so svojim zariadením podobnú skúsenosť, prípadne či ste nepočuli o niekom, komu sa podarila podobná rarita. Svoje komentáre adresujte pod tento článok.

Zdroj: 9gag.tv

Disqus Comments Loading...