VIDEO | Inteligentné švihadlo počíta skoky priamo pred vašimi očami

Ak chcete vaše cvičenie na švihadle povýšiť na novú úroveň, tak si určite zadovážte inteligentné švihadlo spoločnosti Tangram Factory. To vďaka zabudovaným senzorom dokáže sledovať váš pohyb a presne určiť, koľko skokov ste so švihadlom urobili. To však nie je všetko. V lane je zabudovaný pás 24 LED diód, ktoré pri pohybe dokážu pred vašimi očami zobraziť aktuálny počet skokov, a to aj pri silnom svetle. Ide o inovatívny spôsob ako cvičiť a prekonávať svoje vlastné hranice.

Vďaka tomuto LED “displeju” sa počas cvičenia nemusíte sústrediť na počty, ale na to čo je najdôležitejšie – na samotný cvik a dýchanie. Problém s počítaním v hlave nastáva najmä pri väčších číslach, kedy už pri rýchlejšom tempe nemusíte stíhať a môžete sa pomýliť. Nehovoriac o tom, že vás odvádza od sústredenia sa na samotný cvik. S tým je vďaka tomuto švihadlu koniec. To nielenže dokáže presne počítať, ale aj vás o tom informovať počas cvičenia. Všetky údaje sú pritom synchronizované so smartfónom, vďaka čomu máte podrobné štatistiky o cvičení uložené a kedykoľvek k dispozícii na porovnanie. Samozrejmosťou je vypočítanie počtu spálených kalórií.

Aké by to bolo inteligentné švihadlo bez toho, aby ste svoje výsledky mohli zavesiť na Facebook. Samozrejme, to môžete spraviť už cez aplikáciu nainštalovanú v smartfóne. V tej nebudú chýbať ani tréningové plány, ktorými sa vás bude snažiť motivovať k cvičeniu alebo súťaženiu s priateľmi.

Nové švihadlo momentálne zháňa podporu na Kickstarteri, kde chce vyzbierať 60-tisíc dolárov. Už teraz sa predobjednalo viac ako 250 švihadiel v hodnote takmer 30-tisíc dolárov, pričom ostáva ešte dostatok času na získanie cieľovej čiastky. Ak sa to podarí, spoločnosť by mala prvé kusy začať rozposielať v auguste s tým, že aplikácia pre Android príde o 2 mesiace neskôr. Cena švihadla začína na 60 dolároch.

Zdroj: kickstarter

Disqus Comments Loading...