Uvolt: Netradičné hodinky s externou batériou pre váš smartfón

Inteligentné hodinky ešte stále nie sú také populárne, ako sme si pred niekoľkými rokmi mysleli. Niektorí výrobcovia sa tak snažia presadiť jedinečnými funkciami, ktoré na mainstreamových zariadeniach nenájdete. Zrejme aj tým sa riadia vývojári hodiniek Uvolt, ktoré sú teraz prezentované v kampani na portáli Kickstarter.

Originálny nápad a spracovanie

V prvom rade treba podotknúť, že hodinky nie sú inteligentné po softvérovej stránke. Ponúkajú iba jednoduchý analógový ciferník, ktorý ale dokonale plní svoju úlohu. Výnimočnosť hodiniek spočíva v ich konštrukcii. Vo vnútri sa totiž nachádza odpojiteľná externá batéria, ktorou môžete dobiť vaše mobilné zariadenia. Táto batéria je primárne dobíjaná solárnym panelom, ktorý pokrýva celú prednú stranu hodiniek.

Kapacita tejto batérie je 600 mAh, čo nie je veľa. Je to ale dosť v prípade skutočnej núdze. Najlepšie na tom je, že batéria by sa v hodinkách mala dobiť pri ideálnych podmienkach za jeden deň. Ak sa to nepodarí, k dispozícii je aj bezdrôtová nabíjačka, ktorá batériu dobije za 45 minút.

Externá batéria je použiteľná so zariadeniami s microUSB, USB-C, Lightning portom a dokonca dokáže nabiť zariadenie aj bezdrôtovo. Ide o skutočne zaujímavý nápad, aj keď musíme uznať, že na prvý pohľad vyzerajú hodinky dosť robustne.

Uvolt: Cena nie je najnižšia

Zaujímavý dizajn ponúka aj náramok, keď prvé dva diely pri hodinkách disponujú dodatočnou batériou. Celkovo ide o zaujímavé riešenie, ktoré vám skutočne niekedy môže pomôcť v krízových situáciách. Hodinky Uvolt sa tešia veľkému záujmu, keď do konca kampane zostáva ešte 25 dní a vývojári už teraz vyzbierali vyše 80 000 USD z plánovaného cieľa 100 000 USD. Aktuálne sú k dispozícii možnosti prispenia v hodnote 119 USD a viac, no čím neskôr prispejete, tým viac budete musieť za hodinky zaplatiť. V bežnom predaji by mali stáť 199 USD.

Zdroj: Kickstarter via Android Community

Disqus Comments Loading...