Ukázalo Sony na sociálnej sieti novú Xperiu Z4?

Nie je žiadnou novinkou, keď výrobcovia mobilných zariadení lákajú svojich fanúšikov rôznymi ukážkami a svojho smartfónu ešte pred jeho predstavením. Tieto provokácie majú za úlohu pripomenúť verejnosti, že sa chystá niečo veľké a mnohé spoločnosti tieto praktiky s obľubou využívajú každý rok. Zdá sa ale, že Sony zašlo tentokrát trošku ďaleko. Spoločnosť zverejnila na sociálnej sieti Weibo obrázok zariadenia, ktorým je s najväčšou pravdepodobnosťou pripravovaná vlajková loď Sony Xperia Z4, no tento obrázok bol následne zo sociálnej sieti stiahnutý.

Problémom s týmto obrázkom je ale hneď niekoľko. V prvom rade sa zariadenie na obrázku takmer vôbec nepodobá na posledné modely od spoločnosti Sony. Dizajnové prvky sú veľmi špecifické a skôr pripomínajú modely iných výrobcov. Hlavne kruhové tlačidlo Domov pod displejom výrazne pripomína model Meizu MX4. Na obrázku je ale vidieť zariadenie s kovovým telom, ostrými hranami a minimálnym rámikom okolo displeja. Teraz už je pomerne ťažké potvrdiť, či ide naozaj o obrázok, ktorý svetu ukázala spoločnosť Sony, no viaceré čínske média sú o tom presvedčené.

V každom prípade, ak by šlo skutočne o novú vlajkovú loď od Sony, mnohí fanúšikovia by sa určite potešili. Dizajn tohto zariadenia vyzerá byť prepracovaný do najmenších detailov a po niekoľkých rokoch výrazne mení to, na čo sme boli od Sony zvyknutí. To je ale aj najväčšou záhadou. Sony budovalo svoju líniu Android smartfónov a tabletov veľmi dlho. Zariadenia od spoločnosti majú veľmi známe spoločné črty, vďaka čomu sú smartfóny a tablety od Sony ľahko rozpoznateľné. Touto cestou sa vybralo veľa veľkých výrobcov a iba málokto dnes takto dramaticky mení vzhľad svojich zariadení. Na druhej strane, posledné výsledky spoločnosti neboli vôbec pozitívne, a tak je možno zmena na mieste. Predstavenia novej Xperie Z4 sa ale zrejme nedočkáme až do leta, takže zatiaľ môžeme iba hádať, aké novinky si pre nás spoločnosť prichystala.

AKTUALIZÁCIA 14.3.2015: Podľa všetkých informácií nejde o novú vlajkovú loď spoločnosti Sony, ale o koncept vlajkovej lode Meizu MX6.

Zdroj: Digi-Wo, iapps, GSM Dome via PhoneArena

Disqus Comments Loading...