Toto je TOP 5 funkcií nového Android One smartfónu Xiaomi Mi A2

Čínsky výrobca Xiaomi len včera ukázal svetu novinku v podobe nového Android One smartfónu s názvom Xiaomi Mi A2. Tento smartfón prichádza ako priamy nástupca modelu Mi A1, pričom vychádza z už existujúceho modelu Mi 6X. Ponúkne veľmi dobrý pomer cena/výkon a spoľahlivú softvérovú podporu. Toto sú jeho najlepšie funkcie, ktoré ponúka.

Náš tip
Xiaomi Mi A2 a Mi A2 Lite oficiálne. V Európe k dispozícii už o pár dní | FOTO

Android One a úsporný hardvér

Smartfón prichádza bez nadstavby MIUI, prakticky s čistým systémom Android One vo verzii Android 8.1 Oreo. Výrobca prisľúbil, podobne ako v prípade predošlej generácie, aj aktualizáciu na ďalší Android, v tomto prípade Android P. Poteší pár doplnkov od Xiaomi ako aplikácia pre Fotoaparát, ovládanie infračerveného senzora alebo spätná väzba.

Snapdragon 660 – ideálny pre strednú triedu

Pomerne obľúbeným procesorom pre strednú triedu zariadení sa stal aj osemjadrový Qualcomm Snapdragon 660, ktorý je doplnený o grafický čip Adreno 512. Tento čip si hravo poradí aj s náročnejším multitaskingom, zvládne takisto nejaké tie herné tituly z Obchodu Play. Isto, oproti najlepším procesorom jemne stráca, zapadá však do vzorca cena/výkon zariadenia.

Náš tip
Xiaomi Mi Max 3 oficiálne: 6,9″ displej a obrovská 5500 mAh batéria

Prichádza 18:9 displej

Kým minuloročný model Mi A1 obsahoval ešte štandardný panel 16:9, novinka Mi A2 už sleduje trendové prvky a ponúka displej s pomerom strán 18:9 a rozlíšením 2160 x 1080 pixelov. Ide o 5,99″ IPS LCD panel, ktorý je pokrytý ochranným sklom Corning Gorilla Glass 5. Výrez v displeji sa tentokrát nekoná.

Duálny fotoaparát si prešiel citeľnou zmenou

Technológia duálneho fotoaparátu je pozmenená takisto oproti minulej generácii. Minulý rok sme mali k dispozícii štandardný objektív a “tele-objektív.” Tentokrát prichádza technológia podobná ako v prípade smartfónu OnePlus 5T. Druhý senzor teda pomôže najmä pri zhoršených svetelných podmienkach a telefón si sám vyberie, ktorý senzor použije. Duálny fotoaparát používa 12 MPix + 20 MPix senzory z dielne spoločnosti Sony (Sony IMX376 + Sony IMX486).

Náš tip
Xiaomi Redmi Note 5: Dôkaz, že aj stredná trieda môže byť „sexy“ | RECENZIA

Rýchle nabíjanie Quick Charge 3.0 priamo v balení

Kým minulý rok sa viedli pomerne dlhé polemiky o podpore rýchleho nabíjania pred a po aktualizácii zariadenia, novinka Xiaomi Mi A2 prichádza s podporou rýchleho nabíjania v štandarde Quick Charge 3.0 priamo od výroby spolu s 10 W adaptérom v balení. To je rozhodne dobrá správa, hoci batéria ponúka len akúsi štandardnú kapacitu na úrovni 3000 mAh.

Zariadenie Xiaomi Mi A2 bude rozumnou voľbou, pokiaľ chcete smartfón s dobrým pomerom cena/výkon povedzme, že v sume okolo 300 EUR. Android One a aktuálne bezpečnostné či systémové aktualizácie sú už len príjemným bonusom. Na vybraných európskych trhoch sa smartfón začína predávať už o pár dní. Oficiálna distribúcia by mala byť dostupná hneď pre 40 krajín, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Termín príchodu na Slovensko však zatiaľ nie je známy.

Disqus Comments Loading...