Film The Interview zarobil v USA milión dolárov, sťahujú ho užívatelia z celého sveta

Film The Interview mal včera v USA premiéru a napriek tomu, že bol premietaný iba v 300 kinách, zarobil celý milión dolárov. Stalo sa tak krátko po tom, ako bol film cieľom hackerských útokov a vo svete si zaslúžil množstvo pozornosti. Zverejnenie filmu totiž mohlo znamenať potenciálnu hrozbu, keďže hackeri sa vyhrážali ďalším pokračovaním svojej činnosti ak sa film dostane do kín. Spoločnosť Sony Pictures však film uverejnila v kinách a následne aj na niektorých ďalších médiách.

Film bol ale prístupný iba pre obyvateľov USA. Tí si ho mohli pozrieť prostredníctvom obchodu Play, YouTube Movies a Xbox Video. Užívatelia z ostatných častí sveta si museli vystačiť s neoficiálnymi spôsobmi ako si pozrieť tento kontroverzný film a mnohí využili na stiahnutie filmu torrenty. Podľa portálu Torrent Freak si film za prvých 20 hodín stiahlo 750000 ľudí.

Film si v posledných týždňoch zaslúžil množstvo pozornosti najmä v spojení s kórejskými hackermi. Dodnes nie je úplne jasné, kto stojí za hackerskými útokmi, keďže sa k nim prihlásilo hneď niekoľko hackerských skupín. Paradoxne však tieto útoky a množstvo publicity okolo nich zvýšili záujem o film natoľko, že si ho teraz chcú pozrieť aj tí fanúšikovia, ktorí oň doteraz nejavili žiaden záujem. Na Slovensku tento film zatiaľ dostupný nie je, no ani slovenským filmovým fanúšikom určite neunikla celá situácia okolo tohto filmu. Išli by ste si tento film pozrieť do kina, keby ste mali príležitosť?

Zdroj: TechCrunch

Disqus Comments Loading...