Tag Heuer predstavil nové luxusné modulárne hodinky s Android Wear

Tag Heuer Connected

V novembri roku 2015 predstavil švajčiarsky výrobca luxisných hodiniek Tag Heuer svoje prvé inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear s názvom Tag Heuer Connected. Nebol to práve najlacnejší špás, no od renomovaného výrobcu hodiniek sme v tej dobe očakávali ešte vyššiu cenovku. Je jasné, že Tag Heuer nepatrili k najpredávanejším hodinkám, no s počtom 56 tisíc predaných kusov si výrobca povedal, že vo výrobe inteligentných hodiniek bude pokračovať, a tak je tu druhá generácia. Tá sa nazýva Tag Heuer Connected Modular 45 a opäť je výsledkom spolupráce medzi Intelom, Googlom a Tag Heuer.

Ako názov prezrádza, ide o modulárne zariadenie. Tag Heuer pristúpil k svojim hodinkám pomerne netradičným spôsobom a dá sa tu vymeniť hneď niekoľko častí. Na začiatok si vyberiete základné telo v niektorom zo strieborného či tmavého prevedenia titánia (môže obsahovať i vsadené rôzne luxusné kamene), a potom si k nemu dopasujete remienok z kože, gumy, titánia či keramiky. Teraz však príde tá najzaujímavejšia časť modulárnosti. Vymeniť sa totiž dá aj “čelo” a “brada” zariadenia, teda časti, na ktoré sa pripevnia remienky. Tag Heuer vraví, že spolu tak kombinácie vytvoria až vyše 500 rôznych dizajnov.

Čo sa týka elektronického vybavenia, Tag Heuer Connected Modular 45 obsahujú 1,39-palcový dotykový AMOLED displej. Ten je pokrytý odolným 2,5 mm hrubým zafírovým krištáľovým sklom. Vo vnútri bije procesor Intel Atom Z34XX a k dipsozícii máte 4 GB pamäte. Nechýba podpora WiFi, GPS a dokonca NFC. Hodinky sú odolné vode do hĺbky 50 m a batéria má výdrž 24 hodín. Dostupné budú aj v Európe, a to rovno s predinštalovaným systémom Android Wear 2.0. Okrem Androidu sú kompatibilné aj s iOS. A čo cena? Tá bude okolo 1550 eur. Počítať však treba s tým, že za ďalšie modulárne doplnky si doplatíte.

Zdroj: engadget.com

Disqus Comments Loading...