Tablety budú o 3-4 roky možno výkonnejšie, ako herné konzoly

Blake Jorgensen, CFO jedného z najväčších výrobcov počítačových hier na svete Electronic Arts, sa nechal počuť, že podľa neho majú tablety v hernom priemysle svetlú budúcnosť. Nie len, že si myslí, že naši prenosní spoločníci na trhu zostanú, ale podľa neho sa ich výkon bude posúvať na nové hranice a do troch až štyroch rokov prekonajú výkonom herné konzoly. Spoločnosť EA sa veľmi zaujíma o celkový nárast rozšírenia mobilných zariadení, pričom najzaujímavejší je nárast rozšírenia tabletov.

Jorgensen pri pohľade na súčasné tablety vidí potenciál najmä v novom žánri hier, kde svoju úlohu zohrá aj prenosnosť tabletov. Vďaka tomu bude možné vytvoriť nové hry s hlbším príbehom a precíznejším spracovaním postáv. Práve takéto hry by mali na našich tabletoch nahradiť aktuálne veľmi moderné jednoduché hry, ktoré si zahráte niekoľko minút do dňa a následne aj zabudnete, že ste niečo hrali.

Spoločnosť Electronic Arts tak plánuje vytvoriť akúsi zmes týchto dvoch variantov. Mal by tak ísť o zaujímavé hry so skvelými možnosťami, no zároveň by malo ísť o tituly, ktoré si môžete zahrať kedykoľvek a kdekoľvek. Práve tu zohrajú veľkú úlohu tablety, keďže tie nám umožňujú už dnes užiť si rôzne hry s konzolovou grafikou kdekoľvek sa nachádzame. Uvidíme, kedy sa takéto hry na trhu objavia a čím ďalším nás v budúcnosti prekvapí EA na našich tabletoch.

Zdroj: Gamespot via PhoneArena

Disqus Comments Loading...