SwiFTP FTP Server – prenos dát medzi PC a Androidom pomocou Wi-Fi/3G siete!

Unavuje vás neustále pripájanie kábla k vášmu mobilu či vyberanie SD karty so zámerom prenosu nejakých dát do/z vášho Android zariadenia? Unavuje vás robiť to cez Bluetooth? Máte doma Wi-Fi sieť alebo máte dátový paušál? Ak spĺňate všetky predošlé podmienky, tak tu pre vás máme riešenie – FTP. File Transfer Protocol vám umožní prenášať dáta medzi zariadeniami vo vašej domácej Wi-Fi sieti alebo pomocou 3G siete operátora. Výnimkou nie sú ani Android zariadenia. Tie na to používajú špeciálne aplikácie voľne stiahnuteľné z Android Marketu. Jednou z nich je aj SwiFTP FTP Server.

FTP server spoznáte tak, že sa nezačína skratkou http:// ale ftp://, po tejto skratke nasleduje zvyčajne prihlasovacie meno, heslo, host – IP adresa servera a na konci môže byť umiestnená cesta do daného adresára. Pomocou príkazov vo FTP sa dajú dokonca rozdeliť aj práva či vytvoriť FTP účty.

SwiFTP FTP Server je aplikácia, ktorá je vlastne open-source FTP server, ktorý vám umožní prepojiť váš Android pomocou Wi-Fi / 3G s vaším počítačom. Pomocou tohoto spojenia môžete potom uploadovať alebo sťahovať súbory medzi týmito zariadeniami. Aby vám tento spôsob prenosu dát fungoval, musíte použiť FTP klienta naištalovaného vo vašom PC. SwiFTP FTP Server podporuje všetky známe PC klienty, takže si môžete nainštalovať napríklad Serv-U, Cerberus FTP Server, RaidenFTPD, BlackMoon FTP Server, Cesar FTP či FileZilla Server. Výber necháme len na vás. Po inštalácii FTP klienta na PC stačí spustiť aplikáciu v mobile a nastaviť rovnaké údaje. Ak by ste si neboli istí, v aplikácii SwiFTP FTP Server nájdete aj položku Instructions, ktorá by vám mala pomôcť. Na prenos väčšieho množstva dát silno odporúčame Wi-Fi pripojenie, keďže dátové paušály operátorov bývajú väčšinou dátovo obmedzené. Skúste tento typ prenosu dát a napíšte nám, či ste s ním spokojní.

SwiFTP FTP Server
Dave Revell
Verzia 1.24 (27. 6. 2010)
Veľkosť 77 kB
1.5+

Zadarmo

 

Disqus Comments Loading...