SwiftKey testuje automatické uvedenie klávesnice do inkognito módu

Inkognito režim prehliadača netreba nejako obzvlášť predstavovať. Keď je zapnutý, umožňuje používateľovi navštíviť ľubovoľnú webovú stránku bez toho, aby bola pridaná do histórie prehliadania. Inými slovami, umožňuje prehliadať web bez toho, aby ktokoľvek videl navštívené stránky. Mnohé aplikácie – klávesnice od tretích strán však uchovávajú slová, ktoré používateľ pomocou tejto klávesnice píše (aby “pochopili” štýl písania používateľa). To však znamená, že klávesnica si zapamätá aj slová, ktoré chcel používateľ uchovať v tajnosti.

Anonymný režim aj pri klávesnici

Mnoho aplikácií klávesníc pre smartfóny má svoj vlastný režim inkognito, vrátane veľmi populárneho nástroja SwiftKey. Zabraňuje sa tak tomu, aby klávesnica uchovávala zadané slová. Ak chce používateľ zapnúť inkognito režim v SwiftKey, musí najprv zapnúť inkognito v prehliadači a následne v aplikácii klávesnice. Problémom je, že používatelia niekedy zabudnú zapnúť inkognito režim aj pre klávesnicu, a potom ich všetky “tajné” slová, ktoré napísali, prenasledujú.

Automatický režim inkognito

Existuje však riešenie, ktoré sa momentálne testuje v beta verzii aplikácie SwiftKey. Bol pridaný automatický režim inkognito. Klávesnica sa uvedie do tohto módu, ako náhle zistí, že v prehliadači bol aktivovaný inkognito režim. Takáto možnosť bude dostupné pre väčšinu prehliadačov pre Android a používateľ si okamžite overí, že aj klávesnica je v inkognito režime (vďaka tomu, že bude prekrytá logom inkognito).

Beta verzia SwiftKey je dostupná už v Obchode Play, avšak (ako pri každej beta verzii) je potreba rátať s rôznymi bugmi.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...