SWAN posilňuje svoju pozíciu v regiónoch. Prinesie nové služby

Telekomunikačný operátor SWAN posilňuje svoju pozíciu na slovenskom trhu. Akvizíciou lučeneckých spoločností SBD Lučenec – stredisko Satelit a Kabel Telekom napĺňa SWAN aj naďalej svoju víziu vyzývateľa trojice nadnárodných telekomov pôsobiacich na našom trhu. Zákazníkom tak prinesie nielen modernizáciu infraštruktúry, ale i nové produkty a služby.

„Konsolidácia v segmente rezidenčných telekomunikačných služieb prebieha na Slovensku už viacero rokov. Pre zákazníka má výhodu v prístupe ku kvalitnejším produktom a lepšiemu zákazníckemu servisu. Nadnárodných hráčov zase núti reagovať na silu a postavenie SWANu v tomto segmente,“ uviedol CEO SWANu Roman Vavrík.

Naďalej v Lučenci

Spoločnosť SWAN a Kabel Telekom vytvoria spoločný podnik v Lučenci, aby mali obyvatelia aj naďalej možnosť priameho kontaktu. Do podniku sa začlení pôvodná sieť SBD Lučenec – stredisko Satelit. V súčasnosti fungujú obidve značky ako doteraz, o zmenách budú zákazníci včas informovaní. Zlepšenia služieb sa ako prví dočkajú obyvatelia sídliska Opatová.

Stavebné bytové družstvo Lučenec poskytuje ako SBD Lučenec – stredisko Satelit digitálne TV služby viac ako 1500 zákazníkom. Aj vďaka 55-ročnej histórii v regióne začala spoločnosť ponúkať v 90. rokoch služby analógovej TV, ktoré neskôr zdigitalizovala.

Čoraz náročnejšie podmienky pri výkone správy a prevádzky, či údržby bytových domov nás nútia komplexne prehodnocovať všetky činnosti, ktoré majú rozhodujúci vplyv na úspešnosť výkonu správy bytového fondu. Bolo potrebné okrem iného zabezpečiť aj spôsob kvalitného a moderného prenosu TV signálov vrátane TV archívu a tiež rozšírenie ponuky o internetové služby. To však nebolo uskutočniteľné samotným družstvom. Tak sme pre našich klientov – užívateľov bytov hľadali vhodného investora so skúsenosťami a preto sme sa rozhodli pre SWAN,“ povedal Štefan Ferenc, podpredseda predstavenstva SBD Lučenec.

Počiatky spoločnosti Kabel Telekom sú v roku 1989. V súčasnosti prevádzkuje v Lučenci a jeho okolí ponuku internetového pripojenia a TV služieb. Viac ako 1700 zákazníkov si tak môže vybrať z ponuky analógovej a digitálnej TV, IPTV či pripojenie na internet cez technológie DOCSIS alebo G-PON, pričom na výber majú optické, ale i koaxiálne pripojenie domácnosti.

Otvárame novú kapitolu, ktorú už budeme písať spoločne so SWANom. Zákazníkom prinesie táto zmena nové možnosti a tešíme sa tiež na nové investície v našom regióne, “ povedal Ladislav Kováč, konateľ Kabel Telekom.

Disqus Comments Loading...