Substratum: Populárny nástroj na personalizáciu, ktorý čoskoro nebude potrebovať ROOT

Ľudia, ktorí sa radi vŕtajú vo svojich Android smartfónoch, pravdepodobne poznajú theme engine s názvom Substratum. Ten bol doteraz doménou len pre rootnuté zariadenia, avšak vývojári z XDA vydali oznámenie, že aplikácia bude čoskoro podporovať všetky (aj nerootnuté) zariadenia s Androidom.

Tento theme engine ale nie je prvým pokusom. Za úplne prvé pokusy sa považujú projekty ako Layers alebo RRO Framework od Sony. Substratum tak s veľkou pravdepodobnosťou bude spájať tie najlepšie funkcie z CyanogenMod Theme Engine a projektu Layers.

Prečo Substratum momentálne vyžaduje root? Je to kvôli dvom dôvodom – po prvé, zmeny v animácií pri zapnutí stále vyžadujú práva k nešifrovaným systémovým dátam, a po druhé, Legacy Mod, ktorý nájdete v aplikácií, taktiež potrebuje root. Dobrou správou ale je, že aplikácia, ktorá už nebude vyžadovať root, je teraz efektívnejšia. Rýchlosť kompilácie bola problémom, ktorý dlhšiu dobu trápil vývojárov, a keďže sa im to už podarilo vyriešiť, tak sa môžu plne zamerať na iné vylepšenia tohto theme engine.

Zdroj: Android Community

Disqus Comments Loading...