Štatistika comScore: podiel na trhu sa nemení, vedie Samsung a Android

Prieskumná agentúra comScore vydala ďalšiu zo svojich štatistík, ktorá nám tentoraz približuje situáciu na trhoch v USA za máj 2012.

Nie je žiadnym prekvapením, že medzi značkami naďalej kraľuje spoločnosť Samsung, ktorá si dokonca mierne polepšila a teraz má podiel na trhu v hodnote 25,7 percenta. Nasleduje už tradične spoločnosť LG (19,1%) a Apple so ziskom 15 percent. Štvrtou spoločnosťou je Motorola so ziskom 12 percent a piatou spoločnosťou v poradí je HTC so 6,1 percentným podielom na trhu USA.

Zaujímavý je aj pohľad na výsledky jednotlivých operačných systémov, kde stále jednoznačnou jednotkou ostáva Android so ziskom 50,9 percenta.

Tradičným prenasledovateľom, ktorý sa pomerne zďaleka pozerá na chrbát spoločnosti Google, je Apple. V máji táto spoločnosť získala 31,9 poercenta a aj si najviac polepšila v porovnaní s predchádzajúcim obdobím až o 1,7 percenta.

Naopak nasleduje trojica stagnujúcich, respektíve klesajúcich spoločností: RIM so ziskom 11,4 percenta a poklesom až 2 percentá, Microsoft, ktorý aj napriek nízkemu pozitívnemu rastu sa udržiava na úrovni 4 percentá podielu na trhu v USA a nakoniec medzi dodávateľmi operačných systémov sa objavuje upadajúci Symbian, ktorý opäť poklesol a teraz dosahuje len 1,1 percentný podiel na trhu.

Zdroj, foto: comScore

Disqus Comments Loading...