SoundHound predstavil Hurricane, ktorý konkuruje Google Home a Amazon Echo

Len pred dvoma rokmi americká spoločnosť Amazon predstavila inteligentný reproduktor Amazon Echo. V tej dobe nebol až tak “inteligentný” a jeho virtuálny asistent Alexa ani zďaleka neponúkal toľko funkcií. Ale postupnými aktualizáciami sa stával lepším a lepším. Dokonca vďaka zariadeniam ako Amazon Tap alebo Echo Dot je Alexa prenosnejšia a dostupnejšia.

Na začiatku tohto mesiaca pribudla Amazonu Echo priama konkurencia. Google predstavil taktiež novinku, ktorú nazval Google Home. A túto dvojicu sa dnes rozhodol doplniť aj SoundHound so svojim inteligentným reproduktorom Hurricane.

Ak ste náhodou už zabudli, tak SoundHound minulý rok predstavil aplikáciu Hound, ktorá v sebe ukrýva virtuálneho asistenta. Funguje úplne rovnako ako Google Now, Siri alebo Cortana. Môžete si niečo zistiť na internete, spýtať sa na počasie alebo vyhľadať reštaurácie. Aplikácia je dostupná aj pre Android a iOS, ale bude sa nachádzať aj v novom Hurricane. Samotný reproduktor vyrába firma Boombotix a hoci Hound je dôležitou funkciou zariadenia, obidve firmy tvrdia, že si dali záležať najmä na kvalite reprodukcie.

Hurricane si môžete pripojiť na svoju domácu Wi-Fi sieť, ale rovnako dobre poslúži aj váš telefón s Bluetooth. V tele zariadenia nájdeme dva 5-wattové 2-palcové reproduktory strednej triedy, 3-wattové 33-milimetrové výškové reproduktory a 10-wattový 4-palcový subwoofer. A samozrejme, nechýba ani mikrofón, ktorý počúva vašim slovám.

Season Sullivan, CEO Boombotix, tvrdí: “Je dobré mať tieto funkcie (virtuálny asistent) navyše, ale v prvom rade sme sa chceli zamerať na vytvorenie vynikajúceho hudobného zážitku.”

Práve vďaka tomuto môže Hurricane uspieť, keďže Amazon Echo bolo zo začiatku kritizovaný práve kvôli slabšej kvalite zvuk, čo je prvoradá vec pri reproduktore. Hurricane si momentálne môžete zakúpiť na Kickstarteri za cenu 199$. Prvá várka sa začne posielať zákazníkom už koncom decembra.

Čo hovoríte na Hurricane? Má šancu obstáť v konkurencii s Google a Amazon?

Zdroj: PhoneArena

Disqus Comments Loading...