Sony Xperia XZ: Vlajková loď, ktorá mala prísť skôr? | IFA 2016

Spoločnosť Sony prichádza so smartfónom, ktorý by sa dal označiť za skutočne preborníka medzi smartfónmi série X. Nová Xperia XZ prináša viacero inovácií a vylepšení, ktoré v predchádzajúcich zariadeniach spoločnosti nenájdete. Sony po prvýkrát použil celokovovú unibody konštrukciu a fotoaparát, ktorý sa okrem vysokého rozlíšenia môže pochváliť viacerými novinkami.

Sony Xperia XZ má disponovať fotoaparátom, ktorý by mohol spoločnosť v kvalite fotografií posunúť na prvú priečku, a to aj pred HTC 10 alebo Samsung Galaxy S7 edge. Okrem toho, že disponuje snímačom s 23Mpix rozlíšením a prediktívnym automatickým zaostrovaním, tak sa môže pochváliť aj ďalšími dvoma senzormi. Prvý je asistent laserového zaostrovania, ten druhý je nový RGB infračervený senzor, ktorý sa snaží o čo najvernejšiu reprodukciu farieb fotografií. Navyše, Sony Xperia XZ je prvým smartfónom, ktorý sa môže pochváliť 5-osou stabilizáciou – žiaľ stále len tou softvérovou. Benefitovať tak z nej budeme len pri natáčaní videa.

Nová Xperia je tiež prvým Sony smartfónom s celokovovou konštrukciou a dizajnom, ktorý nazýva Loop Surface. Telo zariadenia je už podľa tohto názvu v horizontálnej rovine oblé a pripomína akúsi slučku – loop. Jediné ostré hrany nájdete na vrchnej a spodnej časti, kde sa nachádza aj USB C konektor.

Novinka inak ponúka bežnú hardvérovú výbavu. Disponuje 5,2-palcovým Full HD displejom, procesorom Snapdragon 820, 3GB RAM, 32 alebo 64GB internej pamäte a 2900 mAh batériou, ktorá má Xperiu XZ udržať v chode po dobu dvoch dní.

Sony zatiaľ neprezradilo cenu, od ktorej sa bude odvíjať aj úspech tohto zariadenia. Vieme však, že do predaja má ísť niekedy koncom októbra. Konkrétne sa hovorí o 23. októbri.

Za pozvanie na konferenciu IFA 2016 ďakujeme spoločnostiam Lenovo a Samsung

Disqus Comments Loading...