Sony Xperia C5 Ultra: Selfie tabletofón so super-tenkým rámikom

Sony dnes podľa očakávaní, okrem novej Xperie M5, predstavil aj nový tabletofón Xperia C5 Ultra. Novinka sa svojimi špecifikáciami radí medzi väčšie zariadenia a zároveň aj medzi smartfóny, ktoré z radu vyčnievajú svojou prednou kamerou. Xperia C5 Ultra totižto disponuje kvalitným 13 Mpix snímačom so širokouhlou optikou (22mm), ktorý je navyše doplnený aj o LED blesk.

Zariadenie z dielní Sony je vybavené 6-palcovým Full HD displejom, ktorý vypĺňa väčšinu prednej strany. Sony zmenšil rámiky na skutočne minimum a tak sa zdá, že zobrazovací panel pokrýva takmer celú šírku smartfónu. Displej samozrejme disponuje technológiou Mobile BRAVIA Engine 2. Hardvérovú výbavu dopĺňa výkonný procesor s ôsmymi jadrami o takte 1,7 GHz, 2 GB operačnej pamäte RAM, ako aj 16 GB vnútornej pamäte, či podpora pre pamäťové karty. Už samozrejmosťou sú aj predné stereoreproduktory a množstvo softvérových funkcií, ktoré vylepšujú napríklad zvuk, obraz a fotoaparát. To všetko sa zmestilo do tela s rozmermi 164.2 x 79.6 x 8.2 mm a nemalou hmotnosťou 187 gramov.

Menšie obavy máme z batérie, ktorá ma na takto veľké zariadenie kapacitu len 2930 mAh. Sony však už v minulosti dokázalo, že čo sa týka výdrže, vie zo zariadenia dostať maximum. V tomto prípade sľubuje pri bežnom používaní 2-dennú výdrž alebo tiež 7 hodín a 47 minút prehrávania videa. Ako operačný systém je použitý Android 5.0 Lollipop.

Spoločnosť zatiaľ neupresnila cenu ani dátum, kedy by novinka mala prísť na trh. Túto informáciu však doplníme čo najskôr.

Zdroj: Sony

 

Disqus Comments Loading...