Sony Honami bude natáčať 4K video, príde s aktualizovaným UI

O smartfóne Sony Honami sme v predchádzajúcom období popísali toho už veľa. Objavili sa prvé fotografie a k dispozícii je aj kompletný zoznam technických parametrov. Novinka od Sony zaujme nielen svojim výkonným hardvérom so štvorjadrovým procesorom Snapdragon 800, ale aj snímačom o rozlíšení 20 Mpix. Smartfón by mal podľa najnovších správ prísť aj s novým používateľským prostredím a dozvedeli sme sa niečo nové aj o použitom fotoaparáte.

Na verejnosť unikol systémový obraz Sony Honami, ktorý prezrádza niekoľko detailov o pripravovanej vlajkovej lodi. Ponúknuť by mala nové používateľské prostredie, vrátane novšieho launcheru, zoznamu aplikácií a tiež nových verzií aplikácií, ako je napríklad Walkman. Vylepšenia sa dočkali aj mini aplikácie, ktoré umožnia používateľovi pracovať s niekoľkými naraz spustenými mini aplikáciami súčasne. Nová je aj softvérová klávesnica.

Asi najzaujímavejším je zistenie, ktoré odhaľuje schopnosti 20 Mpix fotoaparátu Sony Honami. Vďaka súboru build.prop v systémovom obraze smartfónu sa zistilo, že má obsahovať podporu pre natáčanie 4K videa (rozlíšenie 4000×2000 px). Ponúknuť má aj niekoľko módov rozšírenej reality.

Kedy bude novinka Sony Honami predstavená zatiaľ nevieme povedať, niektoré zdroje sa však domnievajú, že by to mohlo byť už 4. júla na mediálnej udalosti v Paríži. Na tejto ma Sony verejnosti odhaliť novú Sony Xperiu Z Ultra, no možno sa dočkáme aj uvedenia Sony Honami. Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: androidauthority

Disqus Comments Loading...