Smartfóny Xperia z roku 2011 dostávajú neoficiálny Android Marshmallow

Operačný systém Android Marshmallow bol predstavený na jeseň minulého roku. V priebehu krátkeho času bol dostupný na nových a súčasných Nexus zariadeniach a od tej doby je postupne uvoľňovaný na mnohé ďalšie modely iných výrobcov. Tento proces je ale veľmi pomalý, a tak výrobcovia logicky uprednostňujú iba novšie zariadenia. Nájdu sa ale aj šikovní vývojári, ktorí dokážu systém prispôsobiť tak, aby fungoval aj na oveľa starších zariadeniach a presne to sa teraz stalo. Vďaka šikovnosti vývojára “mikeioannina” z fóra XDA teraz dostávajú nový Android Marshmallow zariadenia so značkou, pod ktorou sa dnes už smartfóny ani nepredávajú.

Na mysli máme modely Sony Ericsson Xperia Arc/Arc S, Live with Walkman, Xperia Neo V, Xperia Neo, Xperia Pro, Xperia Mini Pro, Xperia Neo L, Xperia Active, Xperia Mini, Xperia Ray a Xperia Play. Všetky tieto telefóny majú už svoj vek a najaktuálnejší oficiálny systém, ktorý v nich je možné používať, je buď Android 4.0 Ice Cream Sandwich alebo 4.1 Jelly Bean. Žiadnu ďalšiu oficiálnu aktualizácie tieto zariadenia nedostali a ich majitelia si zrejme nikdy nemysleli, že si na ne budú môcť nainštalovať o niekoľko generácií novší systém Android 6.0.

Táto špeciálna ROM je postavená na CM13, no pre jej fungovanie je potrebné splniť niektoré podmienky. Je dôležité, aby telefón fungoval so špecifickým buildom systému ICS 4.1.B.0.587 a tiež je potrebné, aby ste mali k dispozícii poriadne rýchlu pamäťovú kartu, ktorá by mala byť v ideálnom prípade prázdna.

Ak spĺňate tieto podmienky, pozrite sa na fórum XDA, kde nájdete návod, ako si systém nainštalovať aj na vašom zariadení. Ak sa vám to podarí, dajte nám v diskusii vedieť, aký je to pocit pracovať s niekoľkoročným telefónom, ktorý dostal ten najaktuálnejší systém Android.

Zdroj: XDA via Android Community

Disqus Comments Loading...