Slepec „šoféroval“ do Taco Bell na Google „samojazdiacom“ aute

„Pozri, žiadne ruky,“ povedal Steve Mahan, ktorý je oficiálne slepcom, keď cestoval vo vlastnom „samojazdiacom“ aute od spoločnosti Google. „Bez rúk, bez nôh. To je jedna z najlepších jázd, aké som kedy zažil.“

Už v roku 2010 spoločnosť Google oznámila, že sa chystá vytvoriť projekt auta, ktoré by dokázalo jazdiť úplne samo a jazda s ním by bola zábavnejšia, bezpečnejšia a efektívnejšia. Teraz Google prichádza s prototypom auta, ktoré je tejto jazdy schopné. Po niekoľkých rokoch testov a viac ako 200 000 počítačom ovládaných kilometroch.

V ukážke vám prinášame video, kde je zobrazená experimentálna jazda v trojminútovom zostrihu, kde hlavnou postavou je slepec Steve Mahan, ktorý sa preváža krajinou na mieste vodiča bez toho, aby musel urobiť čo i len najmenší podnet k tomu, aby riadil auto.

„Áno, tento test bol legálny,“ povedal zástupca Google vo svojom vyhlásení. „Všetko bolo vykonané na základe starostlivo vyberaného kurzu a video vzniklo v spolupráci s miestnym policajným oddelením. V sedadle spolujazdca bol jeden z našich odborníkov, pre prípad, že by bolo potrebné auto zastaviť.“

Budúcnosť je teda jasná, v Nevade už schválili prevádzku takýto samostatne jazdiacich a zarábajúcich „taxíkov“. Môže sa teda čoskoro stať, že podobné autá budeme stretávať po našich uliciach čoraz častejšie.

Zdroj: Google +

Disqus Comments Loading...