So Skypom môžete volať už aj z webového prehliadača

Niet pochýb o tom, že služba Skype navždy zmenila svet. Bezplatné internetové volania sú stále veľmi populárne, pričom každý mesiac sa uskutočnia hovory v trvaní 33 miliónov hodín. Tomu pomohol aj fakt, že Skype je dostupný pre všetky aktuálne využívané platformy a využívať ho tak môže naozaj takmer každý, kto vlastní počítač alebo iné mobilné zariadenie. Microsoft teraz posunul svoju službu opäť o čosi ďalej a sprístupnil webovú verziu Skype, pre fungovanie ktorej nie je potrebná inštalácia žiadnych programov ani aplikácií.

Telefonovania a chatovanie pomocou Skype je tak odteraz možné využívať prostredníctvom prehliadačov Internet Explorer, Mozilla, Chrome a Safari bez nutnosti inštálacie špeciálneho programu. Všetko, čo pre spustenie webovej verzie služby musíte urobiť, je prihlásenie sa na stránke Skype.com, stiahnuť si jednoduchý plug-in a ihneď môžete začať telefonovať a chatovať si s priateľmi a známymi. V budúcnosti sa Microsoft chystá odstrániť aj potrebu inštalovania tohto plug-inu, vďaka čomu by bolo spustenie webovej aplikácie ešte jednoduchšie.

Tieto novinky potešia mnohých užívateľov, ktorí sa nechceli prihlasovať na Skype napríklad na pracovnom počítači, alebo aj tých, ktorí vlastnia Chromebooky s Chrome OS. Skype je odteraz ešte dostupnejší a prístupnejší pre užívateľov, pričom aktuálne využíva službu až 300 miliónov ľudí po celom svete. Skype vo svojom oficiálnom príspevku pri spustení tejto novinky upozorňuje na existujúce chyby, ktorými sú napríklad nadmerné vybíjanie batérie na MacBookoch či dlhší čas potrebný pre prvé zvonenie. Tieto nedostatky sa ale Microsoft posnaží čo najskôr odstrániť, aby bolo aj telefonovanie cez web lepšie a jednoduchšie.

Zdroj: Skype blog 

Disqus Comments Loading...