Siemens pod taktovkou Gigasetu uvedie svoj prvý high-end Android smartfón

Ešte v dobe, keď mobily neukazovali čas a nemali budík, bol Siemens v mobilnom priemysle niekým. Patril medzi top výrobcov mobilov, no bohužiaľ, rovnako ako mnoho ďalších firiem, pri príchode smartfónov zaspal dobu, a tak bol jednou zo spoločností, ktoré opustili trh s mobilmi ako prvé. Potom sa v Siemense zamerali na výrobu veterných turbín a zdravotníckych pomôcok a prístrojov, kde dodnes patria k špičke. Mobilnú divíziu Siemensu medzitým (2008) odkúpil Gigaset. Ten doteraz rovnako nevyrobil žiadny smartfón, no zdá sa, že sa to rýchlo zmení. Na trh totižto príde prvý Gigaset (Siemens) smartfón s Androidom, a nepôjde len tak o hocijaký mid-end, ale zariadenie s parádnou výbavou.

O existencii tohto zariadenia informovala svet spoločnosť AnTuTu, ktorá ho objavila vo svojom rovnomennom benchmarku. Podľa ich informácií by nový smartfón mal ponúknuť procesor Qualcomm Snapdragon 810, 3 GB RAM, 32 GB vnútornej pamäte a displej s Full HD rozlíšením (uhlopriečka nie je známa). Hlavný fotoaparát ponúkne 16 Mpix rozlíšenie, predná kamera bude mať 8 Mpix. Operačným systémom bude Android 5.1.1 Lollipop.

AnTuTu okrem parametrov zverejnilo aj niekoľko fotografií, na ktorých vidno, ako by toto zariadenie mohlo vyzerať. Ak sú fotografie pravé, tak sa môžeme tešiť na kovový rám a veľmi vkusný dizajn. Gigaset svoj nový smartfón predstaví svetu zrejme na blížiacej sa výstave IFA 2015, kde nebudeme osobne chýbať ani my, a tak sa vám priamo z miesta diania pokúsime dodať viac informácií.

Via PhoneArena

Disqus Comments Loading...